Президентът Радев ще участва в честванията по повод Освобождението на Гоце Делчев

Президентът на Република България Румен Радев ще участва в тържествата за отбелязване на 109-та годишнина от освобождението на град Гоце Делчев.
Годишнината ще бъде отпразнувана на 19 октомври /вторник/. В 12:00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска», паметника на Христо Ботев и на патрона на града Гоце Делчев. След това Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.
Програмата ще продължи в 18:10 часа с полагане на венци и цветя на паметника на загиналите във войните.
В 18:30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде открита изложбата “75 години Неврокопска съкровищница”, а след това, в 19:00 часа ще започне празничен концерт “75-години Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци”, с което ще се отпразнува създаването на първия ансамбъл в България.
Заради противоепидемичните мерки и ограниченията за присъстващата публика в залата, концертът ще бъде излъчен пряко в ефира на ТВ «Кабел Сат – Запад».

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене