Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово с нов подписан договор за финансиране на проект по мярка 1-4.1

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С НОВ ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО МЯРКА 1-4.1 „ПОДКРЕПА ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНСТВА“ ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

На 14.10.2021 г. МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ –  ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО подписа административен договор за финансиране на проект по мярка 1-4.1 „Подкрепа за инвестиции в земеделски стопанства“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие. Това е 12-тия проект финансиран чрез Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 и Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Със сключения административен договор се предоставя на „ВИА КЪНСТРАКШЪН“ ЕООД безвъзмездна финансова помощ за финансиране на проект № BG06RDNP001-19.025-0010 с наименование „Закупуване на оборудване за кравеферма за говеда от месодайни породи“ . С реализацията на проекта се цели допълване на оборудването на земеделското стопанство на бенефициента, намаляване себестойността на произведената продукция, осигуряване на качествена храна за животните при спазване стандартите на Общността и подобряване на условията в кравефермата по отношение сигурността и безопасните условия на труд. Хигиената и хуманното отношение към животните с използването на съвременно и лесно за експлоатация и поддръжка оборудване при отглеждането на едрите преживни животни, едновременно със съхраняването, подобряването и подържаното на компонентите на околната среда, опазването на човешкото здраве, подобряване условията на труд и сигурността са едни от приоритетните цели на дружеството, за които ще допринесе изпълнението на проекта..

Общите допустими разходи по проекта възлизат на 156 437,32 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 78 218, 66 лв., при  интензитет на помощта 50 %. С инвестицията ще бъде инсталирана  фуражна система за подготовка и съхранение на фуражи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене