Скръбна вест! Ковид взе две нови жертви

Дългогодишният председател на КТ „Подкрепа” в Сандански Йордан Петков почина от коронавирус.    Й. Петков е издъхнал в петричката болница вчера. Той е транспортиран в Петрич, след като в санданската болница и двете Ковид отделения са били заети на 100 процента.

Черната вест за смъртта на Йордан Петков вчера бе сред най-коментираните в курортния град. Той бе дългогодишен председател на  КТ “Подкрепа” в Сандански. След като бе закрит офисът на „Подкрепа” в града, се занимаваше с ресторантьорски бизнес. Със съпругата му стопанисваха шкембеджийницата на старата автогара в Сандански. През 2020 година прекрати ресторантьорския бизнес и от началото на тази година излезе в пенсия.  За жалост коварната болест отне живота му.

Още една известна санданчанка – бившата директорка на дирекция „Териториално селищно устройство” в община Сандански Лидия Мънгова, почина от опасната зараза. Десетки близки, роднини и приятели я изпратиха в последния й земен път вчера. Преди 3 години Л. Мънгова се пенсионира. Тя отказа предложението на тогавашния кмет Кирил Котев да продължи да работи на граждански договор. След пенсионирането си  тя всеки ден можеше да бъде видяна в парковата зона “Свети Врач” да се разхожда с приятелки. Преди около година е получила заболяване на крайниците, което я принудило да остане на легло. За жалост се разболяла от Ковид и след два дни е починала в болницата. Л. Мънгова бе погребана в гробищния парк в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене