Карадайъ: Безплатна детска градина за всяко дете в България

„Безплатна детска градина за всяко дете в България. Това ще е голямата ни цел с г-жа Искра Михайлова, когато ни изберете за президент и вицепрезидент на България“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент на България, на импровизирана предизборна среща на бензиностанция в Бяла Слатина, област Враца..

Екипът на Централния предизборен лъч на ДПС спря за кафе по пътя си към област Плевен, но въпросите на гражданите бяха многобройни. Безплатната детска градина ще е каузата на вицепрезидента Михайлова, подчерта Карадайъ.

И каза: „За да може да имаме придобити навици още в детската града, да има дисциплина, за да не отпадаме от училището и да се образоваме от най-ранна възраст. Нашите деца трябва да са образовани и учени!”. Има нужда от нов етап на демокрацията в България, категоричен бе Карадайъ.

Това разделение у нас, не съществува никъде другаде в Европа, затова трябва да поставим демокрацията на нов етап, обяви кандидатът за президент на ДПС. Защо ще спечелим изборите? – попита той хората.

И обясни: „Всички правят деление и разделение, а в конституцията пише, че президентът трябва да бъде обединител на нацията, на всички компоненти – и етнически, и икономически, и политически. Президентът като институция е полето, където дори тези, които не се харесват, трябва да могат да си говорят и да се разбират, а не да се противопоставят: президентът да влезе в политически окоп и да се стреля, образно казано, с премиера или с другите институции в държавата. Това не е президент. А ние с г-жа Михайлова сме олицетворение на националното ни обединение, на единството на нацията. Затова тези, които имат уши да чуват и разум да мислят, ще гласуват за нас”.

Президентът и вицепрезидентът трябва да поставят обединяващи национални каузи. И аз ви предлагам такава – да достигнем средните европейски стандарти на живот и то в най-скоро време, обърна се към хората Мустафа Карадайъ и получи бурните им овации. Не е много трудно, нали, но иска много работа и много знание. Ние имаме и знанията, можем много да работим, каза Карадайъ.

И припомни, че големите национални цели на България НАТО и ЕС бяха формулирани от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и осъществени по времето, когато ДПС бе в управлението през 2004 и 2007 г. Карадайъ припомни, че д-р Доган има златен медал от Конгреса на САЩ за приноса му за членството на България в НАТО и за мирния преход в България. Ние можем да поставяме национални цели на България и да ги постигаме, категоричен бе лидерът на ДПС. Живеем в 21 век, хората не искат помощи, искат да работят, да получават добри заплати за знанията и уменията си, да живеят добре в тук, в Родината си, заяви Искра Михайлова, кандидат на ДПС за вицепрезидент на България.

„Докарахме го дотам, че в продължение на 12 години ГЕРБ да бъдат единствените, които разпределят работата. Те създадоха паяжина в цялата страна, която е абсолютно свързана с обществените поръчки, които се финансират от Европа и от националния бюджет. Частните инвеститори изчезнаха. Оказва се, че нашите роднини и приятели, които живеят извън България са по-голям инвеститор, от чуждите компаниите. Българите зад граница са най-големият инвеститор у нас. Това не е икономика”, категорична бе Михайлова.

„Да не мислите, че е каприз на Мустафа Карадайъ да се кандидатира за президент? Не, това е знак – дотук беше, заяви Искра Михайлова. И отсече: „Бойко Борисов да се кандидатира за президент случайно? Не. Страх го е. Не може, не смее и е страхливец. Някой друг от партиите да изправи лидера си на изборите за президент, няма такова нещо. Единствен Мустафа Карадайъ, единствено ДПС.”, каза тя.  По думите й Бойко Борисов не може да бъде повече премиер, защото Европа не го приема.

На свой ред  Йордан Цонев обясни, че с прякото си участие във властта ДПС е показала, че България може да бъде богата държава, от която хората не си отиват, а в която се връщат, в която инвестициите бяха милиарди евро годишно. И допълни: „Това уплаши определени хора в България – един олигархичен кръг „Капипал””. Този кръг създаде медийно Борисов, така както сега си хванаха Кирил Петков и Асен Василев и всеки ден ни ги натрапват от телевизора, допълни той. Ние се озовахме срещу една масирана пропаганда срещу ДПС, която имаше за цел на изолира ДПС. Но ролята на ДПС не може да бъде заличена, значението на ДПС не може да бъде заличено“, каза Цонев.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене