Родители алармират: В детската градина в Сапарева баня парното не работи, децата ни мръзнат

„Температурите са почти зимни, а в детската градина няма парно. Децата ни мръзнат”, алармираха родители от Сапарева баня. Търсихме съдействие от общината, но не открихме никого, а и директорката на детската градина е в болнични “, заявиха те.

Репортер на “Струма” се свърза с директорката на ОДЗ “Св. Анна” в Сапарева баня Цветанка Гладникова. Ето какво заяви тя по повод твърденията на родители, на които децата им посещават детското заведение:

“Преди няколко дни помпата на парното аварира, наистина парното не работи, но във всяка занималня сме сложили конвекторни печки, така че помещенията се отопляват. Работници на фирма от Благоевград извършва ремонт в момента и имам уверението им, че най-късно в понеделник парното ще бъде пуснато. Не сме допуснали децата да студуват, въпреки че в групите децата са наполовина. Родителите не ги пускат на градина с цел превенция от заразяване с грипоподобни вируси. Детските градини в селата Овчарци и Ресилово са към детската градина в Сапарева баня. И там децата в групите са наполовина. В момента и аз съм в болнични, не съм с коронавирус. Въпреки това се информирам постоянно и знам какво се случва в детската градина”, заяви Цветанка Гладникова и допълни: „През последните дни идваха на проверки от РЗИ, пожарната… и няма забележки по отношение на мерките срещу ковид или пък от пожароопасна гледна точка. В момента няма заразени с Ковид-19 или контактни деца и персонал в ОДЗ “, заяви Гладникова.

„Малка част от персонала пожелаха да се ваксинират, някои от тях преболедуваха от вируса още при първата вълна. Не мога да издам заповед задължително да се ваксинират всички от персонала, това е личен избор”, допълни директорката на детската градина Гладникова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене