Мая Манолова: Време е за промяна

Време е за промяна. Младите хора очакват обединение на формациите на протеста, както гражданите бяха заедно на площадите. Не искам тези, които успяха да откраднат парите на народа, да откраднат и бъдещето на нас и децата ни.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ, където изненада с новата си визия. В лично интервю тя беше с адв. Полина Велчева, с която заедно защитаваха про боно арестувани протестиращи граждани през лятото на 2020 г. Адв. Велчева е кандидат за народен представител от „Демократична България“.

И двете посочиха, че въпреки че са от различни политически формации, нямат никакви различия в каузите за съдебна реформа и защита на правата на гражданите и често ги отстояват заедно.

Със сигурност ще влезем в следващия парламент. Винаги ни обявяват „на ръба“ и никога не познават, а чрез прогнозите си някои социолози правят услуги на големите партии. Бях и ще бъда омбудсманът, независимо дали съм председател на Гражданската платформа, или в парламента, допълни Манолова.

С Полина Велчева сме прекарали десетки часове и нощи в полицейските управления. Много млади хора от протестите бяха бити, пръскани със спрей и задържани незаконно. Ние заедно с адв. Минчо Спасов, адв. Велчева, адв. Росен Рашков, адв. Грозев и други колеги бяхме там в тяхна защита, заяви тя и припомни, че почти всички задържани са обявени от съда за невинни.

Мая е човекът, който не спи, когато има кауза. Има толкова много енергия. Звъняла ми е в 4 сутринта, когато полицаите вдигнаха палатковия лагер на Орлов мост. Тогава ме помоли да отида до Първо районно, защото ще има много задържани, както се и случи и заедно се борихме да ги освободят, каза адв. Полина Велчева.

Полина би седяла добре във всяка една формация на протеста. Това показва близостта на формациите. Освен, че ми е приятел, боец и отдаден човек на каузите, тя е човек от протестите, където бяхме едно, а в парламента партиите на промяната не можаха да бъдат едно, каза Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене