Добра екипировка спасила работника при срутването в тунела

105080-tunel-3Добрата екипировка е спасила 46-годишния работник, който пострада при срутване на земна маса в тунел от строителството на ЛОТ-2 на автомагистрала „Струма“. Това съобщи главният инженер на ЛОТ 2 Бойко Иванов.
„Пострадалият е в тази професия от около 20 години. Участвал е в направа на над 10 тунела, така че… лош шанс. Работникът е бил с каска, със специално яке с подсилени рамена и двойни платове, което всъщност го е спасило от по-сериозни наранявания, обут е бил и със специални обувки”, поясни Бойко Иванов.

Както E79 news писа срутването стана към 3:30 часа тази нощ в дясната тръба на пробиваните тунели край квартал „Левски“ на град Кочериново. При съединяването на пробивите, които се извършват от двете страни на тръбата, от тавана се откъсва земна маса. Тя затрупва намиращия се там 46-годишен Салих К. от село Смолево край град Якоруда. Скален къс е паднал върху ръката на 46-годишният работник.

Мъжът бе приет в МБАЛ-Благоевград с премазана ръка, както и с фрактура на долен крайник. По-късно по настояване на работодателя, бе транспортиран до „Пирогов”.
Екипи на Областната инспекция по труда в Кюстендил и териториално подразделение на НОИ-Кюстендил са посетили мястото на инцидента.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене