С графологична експертиза установяват истински ли са подписите върху сделки на Братя Галеви

main_b (3)С графологична експертиза ще бъде установено дали са реални подписите на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, върху договори за предоставянето на заеми. Това искане беше направено от страна на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност.

Според представители на институцията, част от подписите върху договори за отдаване под наем и заеми не се четат. Отделно от това беше поискано да се предоставят оригинални документи на заповеди за командировки, зелени карти и фактури на фирми и дружества, свързани с дейността на Пламен Галев и Ангел Христов.

Доказателствата, с които разполага комисията, са разпределени в четири папки, делото пък се състои от 20 тома. По време на днешното съдебно заседание беше заличена от списъка на особени представители адв. Нели Икономова, поиска се и разпит на свидетели от Гърция, Кипър и Сейшелските острови. В крайна сметка процесът ще продължи на 17 септември.

„Не разбирам защо чак сега представители от Комисията искат нови експертизи при положение, че въпросните документи са предоставени още преди една година“, коментира една от защитничките по делото.

До този момент процесът за конфискация на имуществото на Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги беше провалян три пъти заради болен адвокат, които беше сменен с нов от Дупница.

От комисията настояват за отнемане на 9 луксозни автомобила, имоти в Ресилово, община Сапарева баня, и дялове от фирми на стойност 4 250 189 лв.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 3-и май 2012 година, след като влезе в сила присъдата по наказателно дело, потвърдена и от последната инстанция Върховен касационен съд.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене