В Родопите, Пирин и Рила луднаха по ваните Фурако!

Нова мода сред собствениците на луксозни вили и къщи за гости пламна от известно време. Представете си само гъзарията – да вали сняг а вие да сте във  вана с гореща вода при това надред собствената си морава. 

Възможно ли е СПА но на планина. Възможно е със ваните Фурако. Да, това не е баня в обичайния за нас смисъл, това е специален вид гореща вана, която има собствена печка за затопляне на вода. Случи се така, че в Япония няма бани, познати на всички европейски народи, но се появи такова оригинално и уникално изобретение като фурако. Има два основни типа на тези продукти, които се различават по начина, по който се намира фурната, всеки от които ще разгледаме по -подробно, обективно подчертаваме всички силни и слаби страни.

Фурако, с извадената фурна извън сградата, се появи сравнително наскоро. С развитието на технологията стана възможно да се инсталира фурната отделно, като по този начин се освободи много вътрешно пространство. По този начин предимството на такива вани е по -големият използваем обем. От недостатъците може да се отбележи само малко по -продължително загряване на водата и малко по -голям разход на дърва за огрев. На практика това представлява каца с печка. Материалът от който е изработена е лиственица – дърво, която не гние докато е във вода. Баровците плащат от 6000 до 8000 лева за една такава „каца“ с диаметър 2 м. Топ Преса се свърза с един от производителите в град Батак, който сподели че интересът към Фурако вече става голям.

Приемат се поръчки от регионите на Гоце Делчев – Попови ливади, Родопите, Смолянско, дори Сепарева Баня….което превръща новото селско СПА в хит за региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене