Ивайло Калфин на обиколка в община Сандански: Николина е биткаджия

main_bНиколина Чакърдъкова и Ивайло Калфин рамо до рамо обиколиха община Сандански. Изслушаха проблемите на хората в Джигурово, Лешница, Вълково, Струма и Лебница.

Посрещнаха ги с песни и питка с мед, с вярата, че животът може да бъде и хубав, сладък. Лошото време не попречи на хората да се срещнат с водача от листата на АБВ за Благоевградска област – Николина Чакърдъкова, която беше подкрепена от Ивайло Калфин.

Той обяви, че не трябва да чакаме Америка, Русия или който и да е да оправи нещата в нашата държава, от самите нас зависи всичко. „Държавата трябва да си дойде на мястото. Аз вярвам на хората, които са се доказали във времето, такава е и Николина Чакърдъкова, тя е истински биткаджия, честна, пряма, имаме нужда от хора като нея, доказали се в своята област и готови да дават“.

Калфин сподели пред всички, че Николина колкото хубаво пее, толкова хубаво и говори и разбира проблемите на хората и търси начини да им помогне. Чакърдъкова  на свой ред допълни, че всичко могат да й вземат, но вярата и надеждата, че можем да успеем като нация, никой не може да й вземе.

„Трябва да сме непримирими и да не си продаваме гласа за 30 или 50 лева. Гласувайте по съвест, избирайте ни по това, което сме направили и градили дотук“, призова тя.

Хората на свой ред споделяха своите проблеми и болки от това, че селата се обезлюдяват, земите пустеят и младите заминават в чужбина. Народната певица искрено каза: „Не мога да ви обещая, че от утре всичко ще се промени и ще заживеем като в приказките, но заедно можем да се опитаме да направим нашата страна едно по- добро място за живеене и да си върнем изгубеното земеделие, младите, но трябва да работим, всички заедно”.

Хората с нетърпение подканваха Николина да запее. „За хора и песни винаги има време, днес трябва да направим избор – как ще продължим да живеем през следващите четири години“, подчерта тя.

Разбира се, имаше и много песни и танци. Николина Чакърдъкова заедно с Ивайло Калфин поведоха хорото, а събралото се множество им пожела успех!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене