Connect with us

Светско

Повод за гордост! Учители и ученици от СУ- Сатовча, удостоени с национален знак за качество по проект “ Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“ ETWINNING

Published

on

Вчера, Nss ETwinning Bulgaria, удостои учителите Маруся Лозанова и Райка Славчеваот СУ Сатовча , както и екипа от ученици с  Национален знак за качество, за отличната им работа по проект „Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“.В проекта участваха 23 партньори от 6 страни –Турция, България, Румъния, Швеция, Северна Македония и Португалия и бе  реализиран в периода от месец януари до месец май 2021г.

Ето и експертната оценка:

„Интересна и иновативна проектна идея за запознаване на учениците с културно – историческото наследство, реализирана по блестящ начин. Работено е в международни екипи за насърчаване на многоезичието. TwinSpace е великолепно структуриран и дава точна представа за качествената работа по проекта. Съществуват силни междупредметни връзки. Налице са комуникация, интерактивност и сътрудничество с изработване на общи продукти – филм и електронна книга. Разпространението на резултатите и въздействието на проекта върху отделните целеви групи е описано много добре“.

„С този проект дадохме  нов прочит, ново разбиране, нова светлина и нови знания за  Седемте чудеса на света. Обменихме иновативни методи, подходи и дигитални техники за изграждане на основни комуникативни умения „споделиха учителите Маруся Лозанова и Райка Славчева.

Благодарим на: Nss ETwinning Bulgaria,  г-жа Невин Садък от Турция -главен координатор на проекта, нашите партньори, г-н Джеват Дунчев – Директор на училището и нашите прекрасни ученици от десети и единадесети клас.

Наградите  бяха връчени от Директора на училището ,Джеват Дунчев.

Международни

Пише ни един щастлив тъст от Великобритания

Published

on

… Hello – I am the father of the bride who wrote this story. It is good to see it reported in your newspaper. We very much enjoyed our stay in your beautiful town, and particularly the fabulous wedding celebration.

David Bottomley…

Здравейте – аз съм бащата на булката, който написа тази история. Хубаво е, че я виждаме във вашия вестник. Много се насладихме на престоя си във вашия красив град и особено на страхотното сватбено тържество.

Този коментар в сайта на Топ Преса е от Дейвид Ботъмли по повод статията „Как един британец и жена му успяха да стигнат за сватбата на дъщеря си в Гоце Делчев“ – история разказана с много любов и с невероятно чувство за хумор, която преведохме за нашите читатели с удоволствие.

Екипът ни желае на ХАНА и ГЕОРГИ и техните близки много здраве, обич и още щастливи срещи!

Continue Reading

Таблоид

Преминават ли училищата в община Хаджидимово към онлайн обучение?

Published

on

Директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов предлага в училищата в девет общини – Благоевград, Симитли, Петрич, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна и Струмяни да бъдат преустановени присъствените учебни занятия на 50 процента от паралелките и да се въведе ротационен принцип.

В писмо до началника на РУО Ивайло Златанов д-р Калоянов посочва, че в изброените общини регистрираната заболяемост от Ковид – 19 е между 500 и 750 на 100 000 население, поради което се предлага ротационното обучение.

От Регионалното управление на образованието са информирали Министерството на образованието и се очаква заповед за организацията на самия учебен процес.

Continue Reading

Таблоид

Опашка от желаещи да се ваксинират пред РЗИ-Благоевград

Published

on

Опашка от хора, които желаят да се ваксинират, има пред имунизационния кабинет на РЗИ-Благоевград днес. Това каза за Радио Благоевград д-р Екатерина Митова. Само до 14 часа днес са минали над 100 човека, уточни д-р Митова. За сравнение, през предишните дни за ден преминават най-много по 30-40 души. „Между 15 септември – 15 октомври в най-добрия вариант се движат до 50 човека“, каза д-р Митова.

Работното време на кабинета за ваксинация в делничните дни ще бъде от 9 до 17 часа. Ще се уточни и какво да бъде работното време през уикенда.

Засега ваксини има, но ще бъдат поръчани и още дози.

Според нея засиления интерес е заради въвеждането на „зеления сертификат“от утре./снимка – архив/

Continue Reading

Светско

55 години от кончината на Димитър Талев

Published

on

Поклон, дълбок поклон пред неговото дело!

Уважаеми съграждани, скъпи колеги, родители и ученици,

Днес се навършват 55 г. от кончината на патрона на нашето училище – Димитър Талев.

Ние носим неговото името с особена гордост и с голяма отговорност, тъй като той е един ценен и обичан писател, който ни завеща огромно по обем и тематика творчество.

Преминал през превратностите на живота, през войните, през ада на затворите, но въпреки тежкото му здравословно състояние, съдбата му позволи, преди да си отиде от този свят, да завърши романа „Гласовете ви чувам”. Едва ли има българин, който да не е чел „Железният светилник”, ”Преспанските камбани” или последния му роман от трилогията „Гласовете ви чувам”.

Кой ли не се трогнал от неговите разкази в сборника ”Сълзите на мама” или от Илинденско-Преображенското въстание.

Благодарният български народ, трогнат от неговата съдба и от неговото талантливо перо на писател, се стича като огромно множество от хиляди българи да го съпроводят до последния му земен път, защото той успя да ни разкаже за живота си по един вълшебен и уникален начин.

Затова и ние създадохме химн за него, защото той ни дава крила, сбъдва мечти и ни връща в далечната вечност, за да летим смело напред.

Поклон, дълбок поклон пред неговото дело!

Поклон, дълбок поклон пред неговия живот!

 

Мария Георгиева

Директор на НПГ „Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ