Тайсън Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър изиграха един от най-великите двубои в тежка категория на професионалния бокс за 21-и век, а шампионът запази колана си на WBC и званието „непобеден“ в епичен дуел, преминал през 4 нокдауна и брутален нокаут в 11-ия рунд в полза на Циганския крал.

Стратегията на Дионтей да се „напомпа“ допълнително за двубоя, увеличавайки драстично личното си тегло, му изигра лоша шега, а опитният Фюри се възползва максимално от това, като дори подцени леко своя опонент, особено в 4-ия рунд.

Началото беше обнадеждаващо за Уайлдър, който поведе набързо с два рунда, докато Фюри разучаваше новата стратегия на своя опонент. В третия рунд британецът пръв нанесе тежки поражения по съперника си и го прати в нокдаун. В следващия рунд обаче Фюри подцени ситуацията и Уайлдър прати своя опонент два пъти в нокдаун.

Оттам нататък Фюри не позволи никакви изненади. Той изглеждаше, че има неизчерпаема енергия, докато постепенно силата в краката „напусна“ Уайлдър. В 10-ия рунд Фюри изравни при нокдауните, докато в 11-ия с брутална дясна кука прати Уайлдър за последно на земята – нокаут и шампионът остана непобеден.

Още през март обаче Бронзовия бомбардировач инициира клаузата за реванш, като по този начин опропасти възможността Тайсън Фюри да играе с Антъни Джошуа в мач, който да обедини всички пояси.

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

Главното събитие на вечерта започна с изпълнение на химните на Великобритания и САЩ. Първи на ринга излезе Уайлдър, който този път изостави тежкото облекло от предишния път (тежащо над 10 килограма) и заложи на маска с червени камъни, лента на главата и стандартен халат.

Този път Фюри беше далеч по-провокативен, като Циганския крал излезе като Цезар на боксовия ринг, с което обра овациите.

РУНД №1

Двамата стартираха с бой от дистанция, като Фюри на няколко пъти се оттласна от въжетата. Уайлдър пръв пробва атака, но Фюри се оттегли и се спаси от първата сериозна атака в мача. С добър десен прав американецът намери главата на Фюри, макар и леко странично, но Циганския крал се спаси от продължителна атака. Британецът накрая на рунда успя да вкара добра атака – ляв-десен прав, с което възстанови паритета. (рунд за Уайлдър)

РУНД №2

Фюри отново използва въжетата, за да се спаси от атаките на Уайлдър, като това му помогна да влезе в клинч, когато Дионтей се опита да направи серия. Последва размяна на удари – десен прав на Уайлдър и кроше на Фюри, последвано от добър десен прав от контраатака. (рунд за Уайлдър)

РУНД №3

Уайлдър направи страхотна атака, която разклати сериозно Фюри и американецът започна да натиска в следващите секунди. Тайсън обаче парира с няколко точни крошета. Докато американецът натискаше обаче, Фюри издебна момента и направи серия от два удара и УАйлдър се озова на земята – последваха ляв прав и два поредни ъперкъта, като Уайлдър не успя да се съвземе. Току преди Фюри да нокаутира Дионтей, гонгът удари за край на рунда. (категоричен рунд за Фюри)

РУНД №4

От самото начало британецът натисна своя опонент, докато Уайлдър на 3-4 пъти потърси „клинч“, за да си остави време да почине още малко след тежкия трети рунд. Изненадваща атака на Уайлдър прати Фюри на земята – нов нокдаун, този път в полза на американеца. Той повали своя опонент с прави удари и ъперкъти, а 10 секунди преди края Фюри започна ново отброяване след ъперкът на Уайлдър – два нокдауна и шампионът този път беше спасен от гонга. (категоричен рунд за Уайлдър)

РУНД №5

С атака ляво кроше – десен прав Фюри направи първа стъпка към възстановяването на равенството в мача. Уайлдър постепенно наложи своето темпо и на няколко пъти нанесе тежки удари, макар и в ръкавиците на Фюри. Фюри контрира с отлично ляво кроше, като последва и тежка размяна на удари с водещата ръка. Сравнително малко удари бяха нанесени в рунда, като беше спорен и победителят в него.

РУНД №6

Американецът не беше толкова агресивен в рунда, като Фюри нанесе по-тежките удари – няколко прави и няколко крошета, които му дадоха предимство в първите 2 минути от рунда. Към края на частта той нанесе нова поредица от удари, докато Уайлдър се чудеше как да влезе в клинч – първи признаци на сериозна умора от Дионтей и рунд за Фюри.

РУНД №7

С брутално дясно кроше Фюри поразклати Уайлдър в средата на рунда и започна да налага своя съперник край въжетата, който от своя страна се опитваше да удря в тялото на Фюри. Бомбардировача опита тежка атака, но Фюри издържа и след това контрира с 3-4 поредни тежки удара, с които вече сериозно разклатиха Уайлдър, но благодарение на чести клинчове се спаси в рунда – втори пореден рунд за Фюри.

РУНД №8

Уайлдър излезе по-бавно на ринга този път, след като имаше и лекарска намеса в неговия ъгъл. С два десни прави удара Тайсън отново дръпна по точки в рунда, но Уайлдър показа желание да отвърне и вкара десен прав в главата на Фюри, който обаче бързо взе предимството отново след два десни прави удара на британеца. До края на рунда той запази предимството си.

РУНД №9

Фюри отново започна по-добре, но Дионтей издебна момент, в който успя да нанесе два бързи, но не достатъчно силни удара – Фюри бързо влезе в клинч, а след това започна да налага своя съперник с константни леви прави. С тях той успя да разбие гарда на съперника и вкара бързи три удара преди Уайлдър да се добере отново до клинч. Краят на рунда беше стандартен – Фюри нанесе поредица от удари, с които си гарантира и този рунд в своята сметка.

РУНД №10

Уайлдър нямаше почти никакво намерение да атакува и след постоянните си опити за клинч Фюри успя да го намери с дясно кроше и американецът падна на пода – нов нокдаун в полза на Тайсън. Британецът потърси веднага да капитализира предимството си, но Уайлдър оцеля до края, въпреки че Фюри нанесе и ъперкът, и десен прав, и ляво крише. В края на рунда все пак Уайлдър се опита да направи атака, но пък Тайсън демонстрира, че не е разклатен.

РУНД №11

С нова канонада от десни удари и ъперкъти Уайлдър едва се задържа край въжетата, но накрая с дясно кроше Фюри прати Уайлдър в нокаут – брутален удар и край на мача с познат резултат – триумф за Фюри, който остава непобеден в тежка категория.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене