Туристическият бранш в Банско очаква труден зимен сезон

Туристическият бранш в Банско притеснен от предстоящия зимен сезон, заради цената на тока и липсата на работна ръка. Това стана ясно на срещата между бизнеса и ресорния министър Стела Балтова, която се проведе в зимния ни курорт.

Според министър Стела Балтова предстоящия сезон ще бъде далеч по-труден от миналогодишния, на първо място затова, защото 3-те основни конкурентни дестинации за зимен ски туризъм – Франция, Австрия, Италия категорично заявиха, че ще отворят този зимен сезон, докато миналата година България беше единствената дестинация, която не затвори.

А от бранша са категорични, че са принудени да вдигнат цените на услугите си.

„Енергоносителите, заплатите, продуктите се вдигнаха, всичко това рефлектира върху нашия финален ценови анализ. Имаме нужда от помощ в бранша и надяваме се тази помощ да бъде спешна и сега“ – заяви Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бранш в Банско.

„Държавата е поела ангажимент, че ще помогне на бизнеса, към момента с 50 лв. на мегават час електроенергия, но съм убедена, че се прави всичко възможно наистина да има помощ за бизнеса“ – заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

На срещата бяха набелязани и решения на проблеми свързани с инфраструктурата на района.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене