От днес: Инж. Мартин Петров е новият директор на ВиК – Благоевград

Инж. Мартин Петров е новият директор на ВиК – Благоевград. Рокадата е факт от днес, а за нея се заговори още през изминалата седмица. За шефското място се спрягаха различни имена на хора.

Изненадата в случая обаче е, че за нейн заместник е избран член на партия ГЕРБ, чийто общински ръководител е и инж. Димитрова.

Припомняме, че досегашната шефка инж. Росица Димитрова се кодира като добър управител, доказала се през годините. Инж Димитрова е назначена за управител на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград през 2014 година от служебния премиер проф. Георги Близнашки.

Димитрова показа на цяла България, че може да си управител без комисонно и кражби. С наложената финансова дисциплина и воля да управлява, само за 2-3 години възстанови над 2 млн. лв задължения останали наследство от бившите управители инж. Петър Тунев и Божидар Спасов.

За Благоевградчани има и друга добра статистика: От както инж. Димитрова управлява водното дружество в Благоевград няма режим на водата. ВиК – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България и носител на много награди за качество и иновации.

Музей на водата се превърна в образувателен център, където се правят периодични кампании за великия природен ресурс на земята – водата. Към днешната дата ВиК – Благоевград е в добро финансово положение

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене