Обвиненият за убийството на родителите си в Благоевград е направил самопризнания

Обвиненият за убийството на своите родители 23-годишен мъж – Илия А. от Благоевград, е направил самопризнания пред полицията, съобщава “Труд”.

Двойното убийство е станало през изминалата нощ в благоевградския квартал “Ален мак”. Към 2 часа през нощта е получен сигнал за пожар. Огнеборците потушили огъня и открили два трупа в едната стая – на 60-годишен мъж и 53-годишна жена.

Първоначално пожарникарите предполагали, че става въпрос за задушаване, но впоследствие забелязали големи наранявания по главата на 49-годишната жена и 60-годишния мъж, като предположението е, че са били удряни с тесла. Затова разследващите тръгнали по версията, че палежът е бил за прикриване на двойното убийство.

Синът е признал, че си спомня всичко от фаталната нощ, включително, че е откраднал буса, с който впоследствие е катастрофирал в Кресненското дефиле и където полицаите го открили в неадекватно състояние. Той обаче не си спомня момента на убийството, за което се предполага, че е извършено в момент на афект, съобщава bTV.

Предполагаемият извършител на двойното убийство е студент по информационни технологии, а по думите на съседите на семейството, е добро и кротко момче. Мотивите за тежкото престъпление засега оставят неясни, но по първоначална информация младият мъж е имал психично заболяване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене