Олимпийската медалистка от Петрич Е. Николова получи чисто нов джип от федерацията по борба

Чисто нов джип “Haval H2” получи петричката бронзова медалистка от олимпиадата в Токио Евелина Николова. Возилото бе дар от БФБорба като награда за успешния й олимпийски път до подиума това лято.

Същия модел автомобили получиха другата ни бронзова призьорка в борбата Тайбе Юсеин и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Ключовете на трите заслужили спортистки бяха връчени на специална церемония от президента на федерацията Христо Маринов в присъствието на националния треньор на женската борба, петричанина Петър Касабов.

“Благодаря на г-н Гриша Ганчев и на БФБорба в лицето на г-н Христо Маринов за това, че винаги са неотлъчно до нас и ни подкрепят във всеки един момент, за да сбъдваме мечтите си! За мен това е един огромен стимул, който ме кара все по-усърдно да следвам целите си, за да постигам още по-големи успехи, развявайки българското знаме”, написа в социалните мрежи спортист №1 на Петрич за 2019 г., която няма опоненти по пътя да дублира това звание и през тази година, ако обстоятелствата около пандемията позволят организирането на традиционната анкета, която през 2020 имаше нулева година.

Петричката прима няма да има време да се порадва на новата си придобивка, защото вече пристигна в Осло, където ще се бори на започналото световно първенство по борба. На този форум Петър Касабов заведе дупничанката Миглена Селишка /50 кг/, Евелина Николова /57 кг/, Биляна Дудова /59 кг/, Мими Христова /65 кг/, София Георгиева /72 кг/ и Мария Оряшкова /76 кг/в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене