Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК „Пирин”

Леката атлетика събра над 100 състезатели от Благоевград и Кюстендил днес на пистата в Спортен комплекс „Пирин” в областния център на Пиринско. Децата и младежите разкриха със своя талант красотата и силата на този невероятен спорт. Турнирът „Децата на Благоевград“ ще продължи през целия ден. Отделните дисциплини, в които са разпределени медалите, са 60, 300 и 600 метра бягане, скок дължина, както и смесена щафета. Събитието е поредното доказателство, че развитието и популяризирането на спорта е сред основните приоритети в политиката на Община Благоевград.

Кметът Илко Стоянов официално даде старт на надпреварата по лека атлетика и награди победителите, заели I, II и III място в смесената щафета 4×200 метра.

„Това спортно събитие е заредено с много положителна енергия благодарение на всички вас. Вярвам, че занапред ще имате шанса да бъдете на почетната стълбичка и да чуете звуците на националния химн. Помнете, че вашите успехи са повод за нашата гордост“, каза в част от приветствието си кметът Стоянов.

Председателят на ЛК „Джордан“ Йордан Янев благодари за съдействието на Община Благоевград и на градоначалника. Дългогодишният треньор, участник на Олимпиадата в Москва през 1980 година, изрази увереност, че спортните клубове ще могат да разчитат на тази подкрепа и в бъдеще.

Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин” Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин” Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин” Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин”

Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин” Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин” Над 100 млади лекоатлети от Благоевград и Кюстендил се състезават на пистата в СК  Пирин”

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене