Гласовита родопчанка звезда от „Пирин фолк“ ще радва с песните си зрителите на “Планета Фолк”

Светла Дукатева е добре познато име за любителите на българската народна музика. За радост на нейните почитатели тя вече е част от музикална компания “Пайнер”. Международният ден на музиката – 1 октомври е добър повод новината да бъде съобщена, а съвсем скоро зрителите на телевизия “Планета Фолк” ще могат да се насладят и на нови фолклорни видеоклипове, които Светла Дукатева ще им представи.

Музикалната кариера на певица започва още в детството, първо със самодейни изяви като ученичка и като част от Детско юношески фолклорен ансамбъл “Орфей” в Смолян. В различни конкурси е печелила призови награди – специална награда от Конкурс за музика на народите в Украйна, 1-ва награда на фестивала “Орфеево изворче”, 1-ва награда на фестивала “Пиленце пее” – с песните на Надка Караджова, 1-ва награда на събора в Рожен, 1-ва награда за авторска песен на конкурса “Пирин фолк” в Сандански. Участвала е във фолклорните фестивали в Рожен и Жеравна, изнасяла е концерти в почти цялата страна.

Родената в Смолян певица не крие, че обича да радва с песните си сънародниците ни по света, затова често пътува. Пяла е на българска вечер в Берлин, Германия. Гостувала е на традиционния празник по случай 3-ти март на българите, живеещи в Милано, Италия. Участвала е и в големия български фестивал на остров Кипър, в град Ларнака през 2019 г., а също и на много други музикални форуми зад граница.
Светла Дукатева истински обича музиката, затова 1 октомври приема и за свой празник. Днес тя ще го отбележи заедно с учениците си, на които преподава музика в столичното 55-то училище “Петко Каравелов”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене