Предстои слънчев, но прохладен уикенд

Вълнението по морето временно отслабва

Краят на седмицата ще е прохладен, но облаците постепенно ще отстъпват пред слънцето. Още рано сутринта в събота западната половина на страната ще е слънчева. На изток и най-вече по крайбрежието ще е мъгливо. Възможни са и слаби превалявания, с по-голяма вероятност – по Южното Черноморие.

Температурите в събота следобед ще са в интервала 16-21 градуса, а в неделя – с градус-два по-високи. Вятърът в Източна България ще остане с осезаеми североизточни пориви, които в неделния ден ще са сравнително по-слаби.

Началото на следващата седмица ще е слънчево. Вятърът в първите 2-3 дни ще утихне. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От четвъртък до края на седмицата отново ще нахлува студен въздух, с което температурите ще се понижат до прохладните есенни нива. Преминаващият студен фронт ще донесе и валежи, по-напоителни в четвъртък и петък, най-вече в западната половина на страната.

В района на Камен бряг, където се намира заседналият кораб „Вера Су”, времето в района ще остане неблагоприятно за изтегляне на заседналия плавателен съд поне до събота. Тенденцията обаче е вълнението временно да отслабне. В събота максималната височина на вълните ще е до 1,5-2 метра с пориви на вятъра около 50 км/ч. От неделя до към вторник морето ще се успокои, вятърът ще отслабне, давайки възможност за някакви действия по изтегляне на кораба.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене