Българин покори света! Паулу Коелю, Мейуедър и Парис Хилтън се редят на опашка за него! СНИМКИ

„Все още съм екстравагантен за българският пазар и родината ми подхожда плахо към таланта ми“, разказва пред медията ни Арт Влади

Владимир Николов или по-познат като Арт Влади е тотален хит в поп-арт изкуството. Израства в среда на интелектуалци, още от дете започва да се занимава със спорт и изкуство.

 

Агенция БЛИЦ потърси г-н Николов да разкаже за уникалния занаят, с който е направил кариера из целия сят.

– Какво приложение намират творбите Ви?
– Камък, дърво, метал, керамика, живопис. Най-известната ми скулптура е Олимпийският фонтан в Корсие Сюр Вове пред централата на Международната Федерация по Борба UWW в Швейцария. Именно там – в Женева живея и творя вече 14 години. Започвам да се занимавам активно с Поп-арт и славата ми не закъсня. Талантът ми забелязаха звезди като Паулу Коелю, Флоид Мейуедър и станаха мои постоянни клиенти.

– С кои други големи звезди сте работили?
– Дизайнерски якета, които изработвам, са в колекцията на най-богатия в света боксьор, който притежава колекция от над 10 якета – Майуедър , ‘Вълка от Уолстрийт ‘ Джордан Белфорд и картина в личната колекция на шампиона от ЮФС Конър Макгрегър.

– Днес Арт Влади не е просто име, а бранд. Какви проекти сте осъществили в последно време?
– Наскоро пуснах в производство серия облекла Limited Edition, която се произвежда в САЩ с материали от най-добро качество.

Но въпреки звездните клиенти и главоломно растящите поръчки предпочитам да работя по проектите самостоятелно и да подхождам към клиентите си индивидуално.

– Явно имате разнородни таланти. С какво друго може да ни изненадате?
– Аз съм по-известен със своите творби в стил поп-арт – получавам отличие за принос към културното наследство на Франция. Моя е най-голямата изложба в Кан на червения килим в известната сграда на филмовите награди Пале о Фестивал.

Интересът ми е насочен към създаването на колекции дизайнерски поп-арт дрехи лично оценени зад океана от личния шивач на Конър Мак Грегър – Дейв Аугусто – в Лас Вегас.

– На кои по-известни места по света може да видим Вашето творчество?
– Скулптури, картини и дрехи произлезли от мен намират своето място на най-разнообразни места, като живопис за частната колекция на Шейха на Абу Даби, Кайли Дженър, Долф Лундгрен. Мои картини и якета са в колекцията на Джордан Белфорд – вълкът от Wallstreet, Холивудския журналист – Джейсън Лиии и много други.

– Как се разви кариерата Ви след този огромен успех?
– Успехът ми привлече корпоративното внимание и поръчките не закъсняха – от големи банки до спортни организации, успях да оставя българска следа с изкуството си по цял свят.

Vladi Vladi Art направи революция в историята на спорта на кралете – полото в Швейцария. В началото на септември най-големите отбори на Швейцария се събраха и играха с невероятните екипи направени ръчно от мен на специална купа ‘Сент Мартан’ в Женева, Швейцария.

Вече две години се подвизавам в поло средите и съм оценен от най-видните поло играчи притежаващи творби на автор, а събитието беше посетено лично от Парис Хилтън.

– Явно вече сте много известен по света. А у нас как гледат на Вашия талант и кариера?
– Вече и в България намерих своята среда. Получавам поръчки от известни личности от най-различни сфери, но все още съм екстравагантен за българският пазар и родината ми подхожда плахо към таланта ми.

Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене