И в училището в Хаджидимово отбелязаха 20 години езиково многообразие

Европейският ден на езиците е събитие, което отбелязваме всяка година.  Учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, работещи по европейски проекти на програма Еразъм + се включиха вчера в юбилейното отбелязване на събитието – 20 години Европейски ден на чуждите езици, 20 години езиково многообразие. За това мероприятие те подготвиха кратко видео като ретроспекция относно историята на възникване на Европейския ден на чуждите езици и плакат със символи. С голям интерес се включиха и в Kahoot играта, създадена от координатора по европейски проекти в училището – старши учител по БЕЛ и ФЕ Заприна Глушкова. Интересни бяха резултатите от нея. Седмокласниците, координирани отново от старши учителя Заприна Глушкова, създадоха и padlet стена, в която ни представиха „Честит рожден ден“ на различни езици. Едночасовото мероприятие завърши със запазената марка на екип Еразъм – създаване на интерактивен облак на тема „С какво свързвам Европейския ден на чуждите езици“. Получи се интересен интерактивен продукт от мислите на учениците. Те доказаха, че ученето на нов език е не само предизвикателство, но и различен начин на мислене, а силата на нашето мислене е единственото нещо, върху което имаме неограничена власт. Целта на събитието е да осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици, да увеличи обхвата на изучаваните езици, да се повиши нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство, да популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа, да насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст.

Искаме да ви припомним, че ученици и учители от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, работят по три проекта, в рамките на програма Еразъм +. Тяхната мисия е да акцентират върху необходимостта да развиват чуждоезиковите компетенции и ученето на езици през целия живот както в училище, така и извън него.

Партньорите им по проектите са от различни европейски държави и Европейския ден на езиците е възможност да популяризират богатото езиково разнообразие и да стимулират изучаването на чужди езици в училище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене