Невероятен празник си спретнаха в СУ Сатовча за деня на европейските езици

В СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Сатовча и тази година отбелязаха по невероятен начин ,с много инициативи  Деня на европейските езици който премина под мотото „Открий богатството на европейските езици!“

Организатори на тържеството бяха прекрасните учители по чужди езици: Нели Коемджиева – главен учител, Маруся Лозанова – старши учител по английски език, Райка Славчева – старши учител по френски език и  Ивайло Селяшки – старши учител по английски език.

Целта на празника бе да насърчи изучаването на чужди езици в Европа като:

– осведоми обществеността за важността на изучаването на чужди езици и повишаване нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство;

-популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа;

– насърчава изучаването на чужди езици във всяка възраст, не само в училищата, но и извън тях.

Учениците от началния етап направиха изложба във фоайето на училището с надписи на поздрави и пожелания на всички европейски езици.

Учениците от 5-12 клас бяха запознати чрез презентации и видеофилми с възможностите, които предоставя еTwinning общността и програмите, даващи възможност за обучение в чужбина. Те работиха в различни ателиета:  писаха кратки и смислени думи на различни европейски езици, попълваха въпросници на английски и френски език, проучваха страните-партньори по проектите „Творчески, активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство“ и „Споделяне и зачитане на нашите кулинарни и традиционни култури“, програма „Еразъм+“.

Празникът завърши с играта Kahoot, свързана с културното многообразие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене