Пътни фирми от Благоевград и Гоце Делчев протестират днес!

Фирми от региона, които членуват  в Браншова камара „Пътища“ ще участват днес в планирания национален протест. Инициативата се организира на ключови точки от пътната инфраструктура във всички области на страната пътните фирми, като в района ще има два протеста – на АМ Струма, край Благоевград и на кръговото кръстовище в Гоце Делчев, което е и международен път до Гърция. От община Гоце Делчев съобщиха за Радио Благоевград, че е издадено разрешение за протест във времето от 16.00 до 17.00. 

От пет месеца не се извършва никакво разплащане на изпълнителите от пътния бранш от страна на държавата, което спира възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“ задания, отбелязват от пътноподдържащите фирми, в това число и такива от Разлог.

Също толкова време не се извършва никакво текущо възлагане на дейности, няма и възлагане на планове за зимно поддържане на пътищата.

„Ако до 01.10.2021 г., не се осигурят средства на фирмите, ще стане технологично невъзможно да се осъществи адекватна подготовка за зимата“, отбелязват протестиращите, които изразяват тревога, и че няма да могат да осигурят ресурс за осигуряване на проходимост по пътищата при зимни условия, и снеговалеж дори и в минимални количества ще блокира пътика, в това число и международни. Пътните фири искат плащане за извършени дейности, както и гарантирана перспектива за работа, което да позволи и планиране на разпределение на ресурси – техника и хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене