Хора с увреждания от общ. Гърмен посетиха о. Тасос по съвместен проект на двете общини (ВИДЕО)

В рамките на проект „Инициатива за подобряване капацитета и достъпа до туристически дестинации в трансграничния район“, с акроним „DESTINATIONS FOR ALL“, финансиран по Програма за сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България, 2014-2020“, по Договор за субсидия № B2.6c.09 от 28.09.2017 г.  изпълняван от община Гърмен и община Тасос се проведе двудневен инфо тур в Тасос на хора с увреждания (people with disabilities) от община Гърмен

            Целта на проекта е подпомагане развитието на устойчив туризъм чрез общи трансгранични дейности, укрепване на сътрудничество в областта на туризма чрез по-добро планиране и справяне с нуждите на хората с увреждания. 

           Акцентът е намаляване на бариерите пред хората със специфични нужди и предоставяне на възможност те да посещават различни туристически дестинации.

Изпълнението на дейностите на проекта създава условия за хората в неравностойно положение да посещават значими туристически дестинации, като в  същото време дейностите по него допринасят за изготвянето на цялостен туристически продукт, включително и промотирането му сред широката общественост.

Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България“ 2014-2020. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Община Гърмен и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз, на страните-участници в Програмата, на Управляващия орган или на Съвместния технически секретариат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене