Коце Маца изплува от нелегалност

След като години наред бе потънал вдън земя

Петричкият бизнесмен, сочен за Крал на черното тото, си пие спокойно бирата в столично заведение

Коце Маца изплува от нелегалност!

Петричкият бизнесмен Костадин Хаджииванов, който потъна вдън земя през последните 6-7 години, бе уловен в столично заведение от папараците на „България Днес“.

Без да се притеснява, че може да бъде забелязан, спряганият някога за Крал на черното тото хапва и пийва на припек в добро настроение. Някогашният плейбой изглежда видимо побелял и остарял. Той е забучил безжични слушалки в ушите си, за да провежда важни разговори и може би да уговаря залози за футболни мачове. Компания му правят контузен авер и един от наследниците му. Докато чака детето, Коце Маца отпива от чаша пивка бира, а на масата му има изискани блюда и салати.

Преди няколко месеца очевидци засичат бившия футболен бос да се разхожда напълно свободно в Солун и да посещава скъп рибен ресторант. Появата му е изненадваща, защото няколко години няма ни вест, ни кост от него, а последните информации са, че е загазил с албанската мафия, че е отвлечен или дори убит. Негови приятели опровергават слуховете, като разказват, че по това време Хаджииванов се е установил в южната ни съседка. На гръцка територия се е виждал с популярни представители на футболните среди у нас.

Проблемите на Коце Маца с правосъдието започват през 2008 г. Германският съд в Аусбург му дава 2-годишна условна присъда за контрабанда на цигари и му налага глоба от 120 хил. евро. Случаят е от години по-рано, когато е заловен камион с германска регистрация, натоварен с хиляди късове контрабандни цигари, като стоката била предназначена за Великобритания. Коце Маца, който тогава е президент на „Беласица“ (Петрич) и е общински съветник в града, е задържан от гръцките власти и по-късно предаден на германското правосъдие за нарушение на техния данъчен кодекс.

После Хаджииванов изчезва и никой не знае къде се намира. След това името му е намесено като част от престъпна група за манипулиране на футболни мачове. По случая бяха арестувани заподозрени в Италия, а българинът е обявен за международно издирване. Съдбата на това разследване остава неясна.

Години по-късно се разбира, че Коце Маца се е установил в Азия и дори е влязъл в управата на сингапурска фирма. Според местни издания Хаджииванов е разследван от Европол покрай познанството си с Дан Тан Сет Енг, който е сочен за глава на синдиката за уреждане на мачове по цял свят. Връзката между двамата лъснала по време на разследването на прокуратурата в Комо, Италия, твърдят запознати.

У нас държавата погва Коце Маца за неплатени данъци в размер на над 1,3 млн. лв., а ГДБОП го разследва за пране на пари. Установено е, че в България Хаджииванов притежава десетки недвижими имоти, скъпи копи и дялове във фирми, оценявани на няколко милиона лева. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) завежда иск за отнемане на имуществото му, но законодателен пропуск го спасява. През 2019 г. съдът прекратява процедурата, тъй като германската присъда на Хаджииванов не е призната у нас. Така бизнесменът успява да запази огромното си имущество, като същевременно се води чист пред закона.

 

Голямо семейство

На голямо семейство се радва петричкият бизнесмен Костадин Хаджииванов. През годините той сменя три съпруги. Първата го дарява с две момичета, втората му ражда син и става Мис Туризъм 2001, а третата се сдобива с две момчета и печели титлата Мисис България 2004. Петричани разкриват, че докато е бил из азиатските страни, Коце е забил екзотична тайландка и е увеличил бройката на наследниците си до осем.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене