Югозападният университет „Неофит Рилски“ откри новата академична година

Югозападният университет „Неофит Рилски“ днес официално откри новата академична 2021/2022 година. Празникът по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски.

Поради извънредната епидемична обстановка в страната, тържествата за старта на учебната година се проведоха в отделни зали за всеки един от факултетите, а на срещите присъстваха само първокурсници.

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков откри новата академична година и поздрави студентите, преподавателите и служителите с видеообръщение.

„Началото на тази академична година е специален момент от живота на нашия университет, момент с особена символика, която ни кара да се замислим за постигнатото и да гледаме с увереност към бъдещето“, каза проф. Юруков. Той отбеляза, че учебната 2021-2022 година е празнична за Югозападния университет „Неофит Рилски“, защото университетът отбелязва своята 45-годишнина.
„Бъдете уверени, че сте направили правилния избор и че тук – в Югозападния университет ще имате свободата да развиете себе си и повишите потенциала си, да създадете нови приятелства, да сътворите своето бъдеще. Възползвайте се от всеки миг и предоставена възможност. Бъдете последователни в учебния процес и извлечете максимума от обучението си тук“, обърна се към първокурсниците ректорът проф. д-р Борислав Юруков.

„Моят съвет към Вас, скъпи първокурсници е – не се страхувайте от неизвестното. Вървете смело по пътя на познанието. Бъдете независими и поемайте отговорност за решенията си. Бъдете любознателни и упорити, и се вслушвайте в съветите на Вашите преподаватели. И помнете, знанието е ключът, който прави човека наистина свободен и способен да преодолява житейските трудности“, каза още проф. Юруков.

„Уважаеми, колеги използвам  възможността да Ви поздравя, за това, че сте все така неуморни и отдадени на тези прекрасни млади хора, които днес прекрачват прага на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Благодарение на Вашите усилия и професионализъм  нашият университет се утвърди като модерен учебен, научен и изследователски център. Вярвам, че ще продължим да работим за  доброто име на университета и ще преодоляваме всяко едно предизвикателство, за да осигурим на нашите студенти качествено образование и възможности за високи постижения“, обърна се към преподавателите проф. Юруков.

Ректорът пожела на академичната общност успешна година, която да донесе на всички удовлетворение и гордост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене