Благоевградски бизнесмени вдигат 12 къщи за гости край язовира в Логодаж

Вилно селище с 12 къщи за гости ще строят трима благоевградски бизнесмени в село Логодаж. Инвестиционното им намерение е постройките да бъдат вдигнати в местността Беров валог, която е край язовир „Стойковци” и в близост до дъбова гора. За целта е променено предназначението на земеделската земя. Предвижда се построяването на 12 къщи в 12 отделни имота, всяка от които ще е с площ от 100 квадратни метра. Общата площ на вилното селище е 7005 квадратни метра /малко над 7 декара/. То ще се захранва с вода от собствен водоизточник, като ще се харчат около 1400 кубика годишно при ползване на базата до 200 дни в годината.

Заповедта на кмета на община Благоевград за изготвянето на Подробен устройствен план-План за застрояване е още от месец май 2010 година. Преди броени дни от РИОСВ бяха категорични, че не се налага да се прави оценка за въздействието върху околната среда, тъй като теренът не попада в границите на защитени територии. Решението може да се обжалва пред МОСВ или Административен съд в 14-дневен срок.

За местните хора това е добра инвестиция, която ще помогне за развитието на селото като туристическа дестинация. Тук идват все повече риболовци от цялата страна, за да ловят риба в язовира.

„В момента има бум на търсенето и на земи, и на къщи в селото ни. Наши съселяни в Доганджийска махала продават старата си къща с два декара дворно място за 32 000 лева. Земеделската земя пък се продава за по 10-15 лева на квадрат”, каза за Илинден Прес кметът на Логодаж – Пламен Червенков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене