Продължава регистрацията в ЦИК за предстоящите избори

Продължава регистрацията на партиите в ЦИК за парламентарните и президентските избори на 14 ноември.
До края на съботния ден в Централната избирателна комисия за участие в изборите са записани 6 партии и една коалиция. В битката за нов парламент официално се включи новата формация на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната“. Документите си подадоха и от ДПС, които обявиха, че за първи път ще издигнат свои кандидати за президент и вицепрезидент. На свое заседание Централният съвет на ДПС даде старт на номинациите за кандидати за народни представители. От партията ще търсят избираеми личности с обществен авторитет.
ГЕРБ-СДС ще внесе в Централната избирателна комисия документи за регистрация на коалицията в двата предстоящи избора – за президент и вицепрезидент, и за Народно събрание.
Документите на коалицията и необходимият брой подписи за регистрацията ще бъдат внесени от председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене