Убитият от ток 38-г. собственик на сладкарница „Розита” издъхнал в ръцете на кмета на Сандански

Сандански скърби за нелепата смърт на 38-годишния  Емил Панайотов, който загина при нелеп инцидент, след като бе  покосен от токов удар, докато се опитвал да почисти климатика на собствената му сладкарница „Розита”.

Нещастието се случило в четвъртък около 19.15 ч. пред очите на  баща му Борис. Емил е издъхнал в ръцете на кмета на общината Атанас Стоянов, който разказа следното:

„Бях в кабинета с колеги от общината. Чухме викове за помощ и отидох на бегом там. Емил бе паднал на земята. Взех го в ръцете, извадихме му езика, но той  продължи да диша тежко. Главата му бе посиняла и след минути издъхна. Линейката пристигна за броени минути. Направиха му електрошок няколко пъти, но лекарите констатираха, че е починал. Жалко е, когато едно момче само на 38 години умре, и то пред баща си. Това е голяма трагедия за близките и приятелите на семейството”, каза Атанас Стоянов.

Според свидетели на инцидента в четвъртък, малко преди 19.00 ч., Емил е решил да почисти климатика, който се намира отдясно на входа на сладкарницата. Качил се е на една стълба и започнал да почиства външното тяло. До него, пред входа на сладкарницата, е бил бащата Борис. След токовия удар Емил е паднал от 2 метра на земята в безпомощно състояние. Това е и версията за смъртта му, по която работят криминалистите. По случая е образувано досъдебно производство. Мястото на инцидента веднага бе оградено с ленти, докато траеха процесуално следствените действия. Вчера бяха проверени всички климатици, поставени на сградата на РПК, където се помещават сладкарница “Розита” и ресторант “Ювиги хан”, както и тези на втория етаж. Малко след 14.00 ч. вчера лентите бяха свалени и на витринното стъкло на сладкарницата бе поставен некролог на починалия Емил Панайтов. Живеещите до  сладкарницата бяха потресени от случилото се.

Сладкарницата бе оградена с ленти и охранявана от полиция часове след инцидента, а на входа вчера бяха поставени червени карамфили

„Всяка сутрин Емил отваряше сладкарницата малко след 5.30 ч. сутринта и ни продаваше първото кафе”, с просълзени очи разказа таксиметровият шофьор Николай. „Не мога да повярвам, че това се случи. Едно усмихнато, добро и отзивчиво момче вече не е сред живите. Тази трагедия не се описва с думи, тя се преживява дълго време”, каза Зорка Паскова, която продава вестници наблизо. „Всеки ден, след като приключи работният ми ден, сядах на кафе в сладкарницата и ми сервираше той. Жалко, че млад човешки живот е прекъснат по този нелеп начин”, неутешима е Зорка.

Съседите на Емил, семейство Туджарови, които стопанисват ресторанта под сладкарницата, вчера бяха в траур. „Много, много е тежка загубата! Всеки ден, като си тръгвахме и приключвахме първа смяна, си казвахме: „Чао, до утре”. И вчера сякаш денят бе по-различен, защото Емил не ме посрещна, както винаги”, каза Иван Туджаров.

Емил има по-малка сестра, която е семейна и живее в София. Родителите – бащата Борис и майката Розалия, на която е кръстена сладкарницата, от близо 30 години са сладкари и са сред първите с производство на торти и сладкиши в община Сандански.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене