Коалицията на Василев и Петков се регистрира за изборите

Новата коалиция „Продължаваме промяната“, около проекта на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, се е регистрирала в Централната избирателна комисия за участие в изборите за Народно събрание на 14 ноември 2021 г. Това стана ясно от пост във Фейсбук на самия Петков, който се похвали със снимка от ЦИК в момента на подаването на документите.

Представляващият Кирил Петков е внесъл подписите и документите за регистрация, съобщиха по-късно от най-новата партия или политически проект, както те самите се наричат. От коалицията добавят, че необходимият брой подписи за регистриране са били събрани за броени часове.

Тъй като „Продължаваме промяната“ все още не е регистрирана в съда като самостоятелна формация, те подават документи в ЦИК като коалиция и използват съдебната регистрация на ВОЛТ и СЕК, с които вече имат подписано споразумение.

„Подадено заявление в ЦИК за регистрация на коалиция “Продължаваме Промяната” за участие в изборите за 47 Народно събрание“, написа Петков в социалната мрежа.

По-рано пред „Монитор“ от ЦИК обявиха, че на втория ден от старта на процедурата, само една формация е подала документи, но не посочиха името й.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене