Скандал! Убиха Гошка! Кучето на Широка лъка!

Работещи в един от големите хотели в село Широка Лъка, както и местни хора потърсиха медийно съдействие за да търсят справедливост за Гошка, предават ни от там колеги от РОДОПА БГш. Така се казва кучето, което по думите им било любимец на селото. Поне така си мислили, докато не било убито. „Гошка не ни е важна само за нас от хотела,

Гошка беше важна за селото. Тя придружаваше туристите чак до Гела, до Мугла. Грижихме се за нея още от кутре. Направихме й стаичка до хотела… където спеше“, обяснява Мариян Митев. Разказват ни за животното, в центъра на селото до детската площадка, до която още се виждат следи от  кръв. Казват, че кървавата локва се появила след една нощ, в която чули изстрели точно от тук. На дргият ден вече нямало и следа от Гошка.

„Беше вече тъмно гледах телевизия и изведнъж се чу изстрел. Такъв силен, но не от пиратка.Аз познавам звука от пиратка. Това беше от пушка. Изплаших се много, исках да изляза на терасата да видя какво става , но ме беше страх“ , разказва пък Йорданка Жисова,  дългогодишната директорка на детската градина в селото. Тя живее в къща точно срещу детската площадка. „Беше много страшно имах чувството, че някой стреля точно срещу нас“, допълва разказа си  Йорданка. Всички се съмняват, че стрелеца е местен ловец. Съмняват се,че той убил и Гошка. Съмненията им идвали от това , че той  порано през деня казвал, че ще я застреля. Не искат да кажат името на мъжа когото подозират, защото в крайна сметка не са го видяли с очите си. Казват, че причината ловеца да се закани да убие Гошка , е че тя лаела и плашела сина му. Според Мариян обаче тя никога не е нападала децата. За лаенето си имало предистория. Децата харесали кутретата на Гошка,която тя родила през пролетта. Като поотраснали децата решили да вземат част от малките. Половин час по-късно обаче ги върнали, защото родителите не им позволили да се грижат за тях. Когато ги връщали обаче Гошка е била там и запчнал да лае децата, за да ги прогони от малките си. Запомнила ги. От тогава където ги видела ги лаела, разказва Мариян.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене