Connect with us

Uncategorized

Здравен хороскоп като за края на седмицата!

Published

on

Ш

Uncategorized

Започва поетапното настаняване на потребителите в новия Център за настаняване от семеен тип в село Полена

Published

on

Започва поетапното настаняване на потребителите в новия Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ЦНСТПЛУИ/ в село Полена, община Симитли.

Сградата на бившото училище „Пейо Яворов“ е напълно реновирана и обзаведена, така че да отговаря на всички европейски изисквания, свързани с предоставянето на социални услуги.

В центъра ще живеят общо 15 лица, за които ще се грижат толкова на брой души персонал. Ръководителят на Социалното звено към Община Симитли Ивайло Гоцев каза, че в новата социална услуга в село Полена са създадени условия, в които потребителите да имат самостоятелност във всяко едно отношение.

„Всяка една стая е обзаведена и оборудвана, разполага със самостоятелен санитарен възел, който не е никак малък. Той също е оборудван по подходящия начин“, добави той.

Центърът разполага още с кухня, трапезария, всекидневна, кабинети на специалисти, медицински кабинети, помощни пространства и голямо дворно пространство.

Персоналът, който ще се грижи за потребителите притежава необходимия образователен ценз и квалификация, освен това е преминал специален курс на обучение, в рамките на който е бил запознат със спецификите на лицата, които ще бъдат настанени в центъра.

„Подборът на персонала направихме на база критерии, които смятаме, че са важни за лицата, които са наети от 1 октомври. Постарахме се да назначим хора, които имат отношение и сърце за тази работа. За нас най – важен е индивидуалният подход към потребителите, защото те са личности и ние искаме да запазим тяхната индивидуалност“, подчерта Гоцев.

До края на тази седмица предстои да започне поетапното настаняване и на потребителите в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Брежани.

Continue Reading

Uncategorized

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков се срещна с кметовете на Разлог и Банско

Published

on

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков се срещна днес с кметовете на Разлог и Банско – Красимир Герчев и Иван Кадев. Заедно с него бяха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева и кандидатите за народни представители д-р Емил Тончев, Александър Мацурев и Николай Сливков.

По време на срещите бяха обсъдени очакванията на органите на местното самоуправление за съставяне на стабилно правителство със солидна парламентарна подкрепа, което да отговори на очакванията на хората за управление и справяне с кризите, застрашаващи здравето и благосъстоянието на нацията.

„В момента никой не иска да поема отговорност за зимата с всички кризи, които предстоят“, каза Желязков.

Кандидатът за народен представител от Банско Александър Мацурев апелира към общинската администрацията да се подготви, защото след няколко седмици ще е пикът на ковид вълната, а общините не са подготвени. „Служебното правителство изключително неадекватно се справя с кризата, няма стратегия и план за овладяването й. Болниците са пълни, всички отделения се преобразуват в Ковид зони. Проблемът, който се задава, е сериозен”, подчерта Александър Мацурев.

Петият в листата д-р Емил Тончев, който е неотлъчно до своите пациенти, предупреди, че ситуацията в болницата в Разлог е кризистна, вече три от общо петте отделения лекуват само болни от ковид, чийто брой нараства всеки ден.

Фокус на разговорите бяхя и последствията от инфлацията върху цените на продуктите и повишената цена на електроенергията и газа, машинното гласуване за изборите 2 в 1, на които се очаква масово объркване. Бяха споделени тревогите за очертаващите се негативни тенденции в контекста на предизборната кампания и липсата на отношение към проблема.

Continue Reading

Uncategorized

Община Благоевград обявява конкурс за подбор на вътрешен одитор в звено „Вътрешен одит“ в общинска администрация

Published

on

Общинска администрация обявява процедура за подбор на вътрешен одитор в звено „Вътрешен одит“ към Община Благоевград. Всички заинтересовани лица следва да представят документите си в кабинет 329 в сградата на Общината в срок до 05.11.2021 година .
Всички необходими документи за кандидатстване по гореспоменатата длъжност и изисквания към кандидата може да намерите на страницата на общината в интернет.

Начините за избор на кандидат ще бъдат както следва – допускане по документи и интервю с кандидатите.
Списъкът с избраните кандидати ще бъде обявен на информационното табло на входа на сградата на Общината, както и на интернет страницата www.blgmun.com .

Continue Reading

Uncategorized

Д-р Тонгов: В МБАЛ „Ив.Скендеров“ има текучество, но няма тежко болни след ваксинация

Published

on

Ситуацията с ковид-болните в Гоце Делчев е под контрол. Няма информация за тежко преболедували в резултат на поставена ваксина. Има текучество , всеки ден се изписват и приемат нови болни. Към момента са настанени в стационар на отделенията малко над 50 души. Това съобщи за Топ преса д-р Тонгов, председател на щаба за борба с ковид-пандемията в МБАЛ „Иван Скендеров“. Работи се при спазване на всички противоепидемични мерки, няма повишаване на смъртността, отбеляза още той.

Д-р Тонгов обясни, че сред нововаксинираните може да се наблюдава само вдигане на температура и втрисане, няма данни за проявяване на по-тежки симптоми.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ