Община Благоевград отпуска пари за талантливи деца, а не за алкохолици приятели на кмета!

С пълно мнозинство Общински съвет Благоевград прие предложението за отпускане на еднократна финансова помощ на Мария Славева Георгиева, която е майка на две деца и ги отглежда сама – Антонио на 19 години и Моника на 16 години.

 

Молбата ѝ бе свързана с искане за отпускане на финансово подпомагане за синът ѝ Антонио, за покриване нуждите по повод  предстоящото му обучение в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност софтуерно инженерство. Общинските съветници гласуваха за отпускане на 3 000 лева за Антонио Георгиев.

Припомняме, че той завърши средното си образование през изминалата учебна година в Природо – математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград с отличен успех и избра да остане и да се реализира в България, въпреки че е приет  още в университетите:

University of Manchester, University of Edinburgh, University of Bristol, University of Glasgow, но е избрал да остане в България. Това е светъл лъч за местната власт, коментират благоевградчани. Адмирациите са за кмета Илко Стоянов, който няма нищо общо с предлесвеникът си – Румен Томов. Кметът провал – Томов игнорираше такива деца и даряваше пари за ремонт на свои аери алкохолици, за ремонт на къщата им на село.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене