Connect with us

Спорт

Бербатов: Нека най-накрая се даде шанс на отборите да направят своя личен избор

Published

on

Екипът на кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов публикува отворено писмо относно извънредния Конгрес на централата, насрочен за 12 октомври.

Припомняме, че Софийски градски съд нареди провеждането на Конгрес на родния съюз на 12 октомври след инициирана подписка от екипа на Бербатов. БФС потвърди въпросното Общо събрание, като гласува и провеждането на редовен Конгрес на централата на 18 март, 2022.

Ето и цялото писмо:

Тъй като правилата за провеждане на конгреса и за избор на президент и изпълнителен комитет трябва да се вземат от изпълнителен комитет, а БФС няма време да организира такъв в допустимите срокове преди конгреса, тези дни, а може би дори днес, ще бъде свикано изпълнително бюро, за да вземе тези решения! А тези правила за провеждане на конгреса да бъдат одобрени впоследствие на бъдещо заседание на изпълнителния комитет, точно преди конгреса на 12 октомври.

Въпросните правила за провеждане на конгреса са за това:

Как да се гласува – гласуване при спазване тайната на вота;

С каква бюлетина да се гласува – интегрална;

Къде да се гласува – в урните пред делегатите, а не в тъмните стаички;

Кандидатите за президент трябва да бъдат допуснати вътре в залата от самото начало, медиите да бъдат допуснати и да отразяват целия конгрес, делегатите и кандидатите за президент да имат право да се изкажат на самия конгрес.

Да се подпише договор и запази Зала 1 на НДК, което още не е направено!

Да се запази и плати хотелът за всички делегати, които идват на конгреса!

Тъй като БФС тези дни призова за честно провеждане на конгреса, сега е моментът да покажат че го мислят наистина. Надяваме се всички ние да станем свидетели на точно това и взетите решения от изпълнителното бюро да бъдат точно такива.

Ако в близките дни има интензивно подаряване на топки, ако има събиране в ресторанти и вечери с музикално оформление и други подобни екстри, отборите просто да обърнат внимание на факта, че това винаги се случва точно преди конгреси, а през останалото време сякаш не съществуват за БФС!

Надяваме се да не ставаме повече свидетели на поредните подмолни игри, както вчерашните, с искане от БФС съдът да спре конгреса с ограничителна мярка, което не беше уважено, разбира се!

Нека най-накрая се даде шанс на отборите да направят своя личен избор кой да бъде избран за президент на БФС!

Екипът на Димитър Бербатов

София,

15 септември 2021 г. /БГНЕС

Спорт

Училището в Гърмен почете паметта на свой учител с футболен турнир

Published

on

Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” в село Гърмен организира Областен футболен турнир в памет на Филип Хасимов – учител по физкултура в школото, посветил живота си на учениците и спорта.

В надпреварата взеха участие осем отбора от Гърмен, Рибново, Кочан, Слащен, Якоруда, Сатовча и Гоце Делчев. На полуфинала сили премериха ПМГ „Яне Сандански“ срещу НПГ „Димитър Талев“ и СУ „Йордан Йовков“-Рибново срещу СУ „Св. Климент Охридски“-Слащен. Оспорваният финал бе между отборите на ПМГ „Яне Сандански“ и СУ „Йордан Йовков“-Рибново. Победител в турнира стана отборът на ПМГ „Яне Сандански“-Гоце Делчев.

„Благодарим на всички участници и техните учители за усилията и емоциите, които оставиха на терена, без да се пестят, в памет на теб, Учителю”, написаха от ръководството на СУ-Гърмен.

Continue Reading

Новини

В Гърмен се проведе областен турнир по футбол

Published

on

На 20.10.2021 г. в с. Гърмен се проведе областен турнир по футбол за ученици от VIII до XII клас в памет на Филип Хасимов – бивш преподавател по физическо възпитание и спорт в село Гърмен.

Осемте училища, които участваха, бяха разделени в две групи от по четири отбора. Възпитаниците на ПМГ “Яне Сандански” спечелиха в своята възрастова група след три победи срещу връстниците си от Кочан, Слащен и Якоруда.

Много оспорвана се оказа полуфиналната среща срещу НПГ “Димитър Талев”, но учениците ни успяха да спечелят с дузпи.
На финала отборът на ПМГ “Яне Сандански” победи отбора на село Рибново.
Поздравления за отличното представяне на учениците на ПМГ, които завършиха турнира без загуба и без допуснат гол!

Continue Reading

Спорт

Кметът на Сатовча с ловен трофей

Published

on

Кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов имаше успешен лов на последния си излет, видно от позирането му с трофея. Запознати коментират, че това е пореден успешен лов на управникът, който има точен мерник не само в политиката. Д-р Мименов е известен с неконфликтния си подход към административното управление и не случайно е кмет няколко мандата под ред. Релаксиращите почивки сред природата с ловната дружинка изглежда са част от формулата му за успех на работното място и на ловните полета.

Continue Reading

Новини

Кметът на Благоевград Илко Стоянов пред Методи Байрактарски: Ще изпълня всичко, което съм обещал. Борците ще имат тепих!

Published

on

ВИДЕО

Борците от Спортен интернат „Пирин“ в Благоевград ще получат обещания тепих, това заяви кмета на Благоевград Илко Стоянов пред камерата на Методи Байрактарски.

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ