Прогноза за времето – 16 септември (четвъртък)

В средата на септември времето ще е подходящо за плаж

Денят започва с минимални температури от 18 до 13 градуса, сутринта ще бъде слънчево. Преди обед временно над Черноморието ще се заоблачи. Следобед над Източна България облаците ще намаляват, а над западната половина от страната облачността ще се увеличава. Вятърът ще бъде слаб от север- североизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 33 градуса, в югозападните райони и около Русе до 34-35.

Агмасферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлиза облачност и максимална температура 34 градуса.

Над планините ще има разкъсани облаци. Максимални температури на 2500 м височина ще са около 12-13 градуса, а на 1500 м – до 19 градуса.

Музикална зона": Лято, лято... с дъх на море :) -

По Черноморието ще има разкъсани облаци, повече в часовете преди обед. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 27 градуса, на морската вода – 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо с височина на вълните до метър и половина

облаци, бели облаци, сиви облаци, имена на облаци, облаци куп, облаци  cirro-cumulus, облаци cirro-stratus, облаци nimbostratus, облаци  стратокумул, небе, синьо небе | Pikist

Над Балканите ще бъде динамично с бързо преминаващи облачни вълни и оскъдни валежи над Северните и над Източните Балкани.

Раждането на летния дъжд (снимки) | Времето.dir.bg

В петък ще има заоблачаване, но валежи са възможни само в планините от северозападните райони и по поречието на Дунав. Ще се задържи сравнително топло, с дневни температури до 28-31 градуса. В събота от запад на изток ще преминат дъждовни облаци, които бързо ще се изнесат над Черноморието. Слабо ще захладнее. По-интензивни валежи ще има в Софийското поле.

В неделя облачността ще се увеличава, на морето ще е ветровито - България -  DarikNews.bg

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, а с него ще започне понижение на температурите. В събота ще бъде ветровито, с променлива облачност, в следобедните часове купеста и купесто-дъждовна. Ще има и превалявания, на отделни места придружени с гръмотевици.
 НИМХ, БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене