Connect with us

ВМРО

Корнелия Нинова: БСП е гарант за стабилност и че промяната ще бъде необратима

Published

on

Големият грях на този парламент е, че не намери разум и отговорност да направи промяна

Уважаеми български учители, просветители, будители,

Скъпи родители и ученици,

Нека да е честит празникът 15-ти септември на Вас, на всяко българско семейство, което е имало, има и ще има ученици. Бъдете здрави и успешни в това благородно дело. Образованият човек е реализиран човек.

На добър час за новата учебна година!

Уважаеми народни представители, г-жо председател,

Днес е последното заседание на 46-то Народно събрание. Всяка партия ще го оценява от своя гледна точка и това е нейно право. Важна ще е, обаче, оценката на българските граждани, които ни избраха и благодарение на чийто избор сме тук. Това беше в по-голямата си част избор за промяна и големият грях на 46-то Народно събрание е, че не се намери разум и отговорност да направи тази промяна. 46-то Народно събрание трябва да е урок и дано днес на 15-ти септември да сме добри ученици и да сме го научили. Ние ще поддържаме докрай поведение да не даваме оценка на другите партии, а още по-малко лични оценки на колеги.

Но днес и тук не става въпрос само за партиите, тук става въпрос за България и сме длъжни да изтъкнем някои факти и истини. Има сериозни причини да стигнем дотук и ако не си ги кажем, не ги осмислим и не се опитаме да ги променим, рискуваме и следващият път да се провалим. Има базови принципи в политиката и има базови принципи на държавността, за които си заслужава да говорим в добър тон.

46-то Народно събрание започна по грешен начин и няма как да свърши по правилен. Началото беше сбъркано, защото сложихте предварително разделителни линии – партии на статуквото и партии на промяната. Сбъркано, защото под това колегите от новите партиите разбирахте партии, които са или в парламента, или такива, които са били извън парламента. Без да се дава сметка и да се отчита, че това да си в парламента не означава, че управляваш, че си част от модела на ГЕРБ и че си статукво. Ние 5 години се борихме сериозно срещу онова статукво и срещу онзи модел. Казвали сме и друг път с всички последици на тази борба, с удари, с компромати, с проверки, с опити да ни купуват, с опити да ни пробиват – всичко сме видели за тези 5 години и не се предадохме или продадохме.

Още повече, че ако следваме вашата логика, вие вече два парламента участвате тук, вътре. Следователно вече сте статукво. Това беше първата причина и тя е основополагаща за разрива, който стана в парламента.

Втората – липсата на разум и отговорност да съставим мнозинство.

Уважаеми народни представители,

Илюзията за плаващи мнозинства ни изигра лоша роля. Плаващо мнозинство означава плаваща покупко-продажба на гласове и интереси. Липсата на разум и отговорност за трайно мнозинство е втората причина да стигнем дотук и се стигна до много странна ситуация. Спечелилата партия да се обявява за опозиция, на кого сте опозиция? На себе си, защото управлявате Народното събрание с председателството и управлявате повечето от комисиите в Народното събрание.

Трета причина – емоциите, интересите на А-за, а според ваши реплики – групови и корпоративни интереси, взеха връх над разума и интересите на държавата. Това показа политическа незрялост, може би зависимост, но то мина граници и се стигна до лични обиди с представители на флората и фауната, до оценки на физически и психически характеристики.

През цялото това време коалиция “БСП за България” не влязохме в скрити разговори, не бяхме зависими. Бяхме разумни. Разговаряхме с всички. Уважително и с аргументи. С едно единствено желание. И с една цел. Да направим трайно мнозинство за промяна. Но и мнозинство на стабилност.

Уважаеми колеги,

каквото и да се случва извън тази зала, каквото и да се прави и в служебни, и в редовни кабинети – промяната е тук. Тук не я ли започнем, тя няма да се състои. Защото ще продължаваме години наред да търсим едни 8 милиарда за едни „ин хаус“ поръчки, докато в закона има текст, че това е законно.

Тук това трябва да се промени.

Ще продължим да се чудим защо миналата седмица една общинска болница е продадена за 200 хиляди лв. и в същото време е открита поредната частна болница в София.

И защо хората по регионите не могат да се лекуват, а в София, Пловдив, Варна е съсредоточено цялото здравеопазване. Защото това е записано тук, в закона.

И ако ние не проявим разум и отговорност, че промяната на този модел започва оттук, ще боксуваме години наред.  Ето това искаме да направим. Но и да дадем стабилност в тази промяна. Да няма хаос и несигурност.

Разбира се трябва да отчетем, че направихме и нещо добро. Направихме актуализацията на бюджета. Разбира се всички групи сега си приписват как са предложили пенсии, за земеделци, за бизнес.

Да, и ние ги предложихме. Няма смисъл да се изреждаме и надпреварваме. Защото ние ги предлагаме от 5 години. Няма смисъл да си мерим кой, кога, как. Важното е,  че намерихме разум да го направим.  И помогнахме на хората в този момент.

Но искам да отбележа нещо, което никой не обърна внимание по време на актуализацията. Защо актуализацията беше нужна.

Освен че помогнахме на хората, върнахме законността и правовата държава там, където й е мястото – тук в парламента. Това е голямото достойнство на актуализацията. Че не се раздадоха тези пари от служебния кабинет с постановление на Министерски съвет. Че не се раздадоха от пътища, от коли и джипове, а се случи тук.

Разбира се, помогнахме на хората. Но това е кърпене на проблема. Третата ни грешка е, че ние не вникнахме в същността на проблемите. Просто закърпихме положението за 3 месеца.

Вижте какво става в Гърция. Парламентът и правителството на Гърция решават, че ако сега сметката ти за ток е със 100 единици по-висока заради цените и инфлацията, правителството ти покрива 80 от тези единици. Това правителство вдигна и помощите за енергийно бедните с 20%.

Опасяваме се, че в момента, на финала на този парламент и на началото на предизборната кампания ще се плъзнете по пътя на търсене на вина.

Вече го правите. Уверявам ви, това няма да донесе авторитет на никого. Верният път е не да се търси вина за това, което не можахме да направим, а да се предлагат решения как да се правят оттук нататък нещата.

И гарантирам от името на коалиция “БСП за България”, че ние и занапред ще правим точно това. Решения, които дават гаранции, че промяната на досегашния модел ще бъде необратима. И решения, които носят стабилност за България и сигурност за българския народ.

На добър час! Пожелавам ви смислена кампания. С аргументи, с политики, с диалог и спор по същество. А накрая народът ще реши.

ВИДЕО

Джамбазки: Бежанци с базово умение да стрелят с гранатомет няма да се впишат у нас

Published

on

За да са нужни на икономиката тези хора трябва да имат образование, базово умение и желание за вписване, категоричен е той.

Не сме взели окончателно решение кой ще е кандидатът за президент на ВМРО, но няма да съм аз със сигурност, това каза за предаването „Събуди се“ по Нова ТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Не сме взели окончателно решение. Ще ни трябва кандидатура за президент, която да обединява около себе си патриотичния глас на българските избиратели, посочи още той.

На въпрос дали от ВМРО биха подкрепили „Продължаваме промяната”, Джамбазки отговори:

Тези двамата мъже изглеждат много симпатично. Хората ги припознават и харесват, но влязоха в политиката с непочтеност, визирам въпроса с гражданството.

За нас винаги единствената затворена врата е била тази за ДПС. Можем да водим разговори, но ако от начало водим измамни такива, това няма да е добре за българките избиратели, допълни Джамбазки.

За „Възраждане“ и Костадин Костадинов той заяви:

Патриотизмът се доказва с време. Той е прескачал през 10 партии и е обиждал доскорошни съратници. Не е и патриотизъм да казваш, че няма коронавирус, а да носим маска – двуличие е.

Миграция

Има развитие на напрежението по границите на България. Усеща се тревожност в обществото. Всяко едно съоръжение, навсякъде по света се ремонтира, а нашето, запита Джамбазки относно граничните съоръжения.

Според Джамбазки ситуацията в Афганистан тепърва ще се развива и се очаква голяма бежанска вълна да мине през България. Не се съгласи с водещата, че бежанците могат да помогнат за растежа на икономиката и допълни:

За да са нужни на икономиката тези хора трябва да имат образование, базово умение и желание за вписване. Ако базовото умение е да стреляш с гранатомет от 12-годишен, няма много добре да се впишеш в обществото ни.

Зелената сделка

Политиката за зелена енергия и големите ставки за въглеродните квоти са една от причините за високия ток в България. Причината за това е, че на заден план остават въглищните централи, които са единственият суверенен източник на полезни изкопаеми, от които България може да прави ток, заяви евродепутатът.

Целия разговор с Ангел Джамбазки гледайте тук >>>

Continue Reading

ВМРО

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов: Започна реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

Published

on

▶ ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ПЪТЯ КАТУНЦИ – ЗЛАТОЛИСТ.

▶ В ХОД Е И ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА РЕМОНТА НА БУЛ. „ЕВРОПА“.

Днес започнаха ремонтните дейности на пътя Катунци – Златолист със символична първа копка от Неврокопски митрополит Серафим, кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и управителя на фирмата – изпълнител.
Пътят, който от години е в много лошо техническо състояние, ще придобие напълно нов облик. Ще бъде изградена нова асфалтова пътна настилка, тротоарни площи, отводнителни канавки и мостови съоръжения. Подобряването на инфраструктурата на района и модернизирането на достъпа до едно от светите места на община Сандански – църквата „Свети Георги“ и гроба на Преподобна Стойна, ще допринесе за развитието на региона и туризма.
В края на миналата година, по предложение на кмета на Община Сандански – Атанас Стоянов, Правителството одобри финансирането на проекта, който е в размер на 4 045 312.74 лв.
Същевременно е в ход и процедура за реконструкцията на друг, изключително важен за всички ни пътен участък – бул. „Европа“. Реализацията на проекта, свързващ входа на града ни с АМ “Струма”, е ключова за подобряване на техническата инфраструктура и благоустройството на град Сандански.
За изпълнението на проекта тече втора процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности на бул. „Европа“. Законоустановеният ред, свързан с обжалването на обществената поръчка, е и причината за забавянето на ремонтните дейности на булеварда до сега.
След успешно и законосъобразно приключване на текущата процедура, ще се пристъпи към дългоочаквания ремонт на пътния участък и ще бъде реализиран един от най-ключовите проекти на община Сандански.

Continue Reading

ВИДЕО

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Published

on

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР

Представители на ВМРО, които участваха в днешния протест срещу спекулативно високата цена на електроенергията, направиха опит да влезнат в Министерството на енергетиката. Входът на ведомството в момента е обсаден от протестиращите. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки увери представителите на жандармерията, че протестът не е срещу тях, а срещу политиката на безхаберие в сферата на енергетиката.

Протестиращите скандираха „Мафия“ и „Живков, излез“, като и поискаха оставката на министъра на енергетиката Андрей Живков.

Припомняме, че ВМРО настоява за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.

Вижте във видеото какво заявиха пред протестиращите Ангел Джамбазки и организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов >>>

Припомняме, че това е вторият протест, организиран от ВМРО. В събота членове и симпатизанти на Организацията затвориха за кратко кръстовището на булевардите „Мария Луиза“ и „Тодор Александров“ в знак на протест срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост.

Continue Reading

ВМРО

Ангел Джамбазки: На този ден през 1908 г. българската държава обявява своята независимост! Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!

Published

on

📜 На този ден през 1908 г. българската държава обявява своята независимост. Това става 30 години след Освободителната война, приключила със Санстефанския мирен договор. На 22 септември 1908 г. във Велико Търново българският княз Фердинанд чрез манифест обявява независимостта на България. С този акт се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.
ℹ Решено е Независимостта да бъде обявена на 22 септември 1908 г. в черквата “Свети 40 мъченици” в старата българска столица, което е символичен акт на продължение на Второто българско царство. На уречения ден във Велико Търново Фердинанд прочита манифеста за обявяването на независимостта и е отслужен молебен за благоденствието на българската държава. Впоследствие министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста, този път на историческия хълм Царевец, пред хилядно множество. След провъзгласяването на независимостта васалното княжество започва да се нарича царство България, а българският владетел да се титулува цар.
ℹ С много дипломатически усилия независимостта ни е международно призната. Британската империя поставя условие за това – да започнем преговори с Високата порта. Тя иска от българската делегация, водена от Андрей Ляпчев, да плаща голям данък. Министър-председателят Малинов заявява, че независимостта не се откупува. Османската империя плаши с война, на което България отговаря с частична военна мобилизация. Противоречията са уредени с помощта на Русия и първо империята, а после и Великите сили признават българската независимост.
❗Да живее свободна и независима България!
❗Да живее българският народ!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ