За златните ръце и добро сърце на един мъж от Дебрен, който реши да прави много неща за общото благо!

„Искам да напиша няколко думи във връзка с онова, което направи Исмаил Комаров – всеотдайния му труд и организационната му работа за джамията, поддръжката на зелените площи – цветята, полянките, пътя до Старото село Дебрен! Всичко, което бе направено с доброволния труд и средства от прекрасните момчета на Дебрен е ПОДВИГ, който много малко села ще постигнат! А всички знаем, че Исмаил беше първият в редицата! И всеки ден е там- при най-скъпите за нас места, при корените ни! Поздравления!“
Това са думите на лидерът на ПП ГЕРБ – Верхад Ислямов написани специално за Топ Преса за да се даде публичност, на едно добро дело.
Само преди няколко седмици група млади хора, начело с дърводелеца от село Дебрен – Исмаил Комаров, решават да превърнат в истински облагороден оазис, районът около старата джамия в старото село Дебрен. Всичко там е облагородено, всичко там е направено от сърце, безвъзмездно и в обществена полза. Младите мъже не жалили нито следства нито труд, но превърнали занемареният район на старото село Дебрен в нещо наистина уникално.
Прекарана е хубава бистра вода, направена е чешма и всичко по инициатива на сърцатият Исмаил Комаров. Човекът с главно „Ч“, който със златните си ръце твори добро. За хаир…

Мecтнитe правят всичко това  „зa хaир” (зa дoбрo), aкo cлучaeн пътник cпрe, отпочине на зеленанина и утoли жaждaтa cи, нахрани се върху удобствата и под навеса, нeпрeмeннo щe блaгocлoви мaйcтoрa. Вярвaт, чe пocтрoявaнeтo нa чeшмa ocвeн чecт и блaгoдaрнocт нocи и oпрoщaвaнe нa cтoрeни грeхoвe. Cпoрeд трaдициятa пo тoзи нaчин, ocвeн „зa хaир”, ce ocтaвя cпoмeн зa cкъп чoвeк, зa cъбитиe в живoтa. Вcякa чeшмa cи имa cвoя иcтoрия и лицe. Тази в старото Дебрен също!

Хаир да им е. За добро да им е стореното, орисваме и ние от Топ Преса, доволни че отразяваме тази добра новина. Доброто е заразно, обичаме да казваме и от сърце да си го пожелаваме. Накрая ще завършим с думите на кметицата на село Дебрен госпожа Тюркян Ходжова, която изказа също благодарността си:

ИСКАМ ДА ИЗКАЖА ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ НА ВСИЧКИ ХОРА КОИТО ДОПРИНЕСОХА КОЙ СЪС ФИНАНСИ,КОЙ СЪС С ТРУД ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕДНО ИСТИНСКИ ПРЕКРАСНО СВЯТО МЯСТО – НАШАТА ДЖАМИЯ КОЯТА СЕ НАМИРА В СТАРОТО ДЕБРЕН!!!БЛАГОДАРЯ ВИ СКЪПИ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО ДЕБРЕН ОТНОВО ЗАЕДНО ДОКАЗАХМЕ СИЛАТА СИ И ВЪЗСТАНОВИХМЕ СТАРАТА ДЖАМИЯ И НАПАРВИХ МНОГО ПРИЯТНО МЯСТО ЗА ВСИЧКИ НАС !!!
0:09 / 1:50

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене