Пищно тържество готвят за първият учебен ден в Рибново

Пищно тържество по повод първия учебен ден на Новата учебна година която ще стартира утре стягат учители и ученици от СУ „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново. Всичко е вече готово за посрещането на нашите ученици , сподели за Топ Преса директора на училището Манчо Джуркин , като заяви че днес текат последните приготовления за празничния утрешен ден. Директорът ,Манчо Джуркин обаче сподели , че на фона на радостта за откриването на Новата учебна година остава проблемът с недостигащите класни стаи .“Чудим се как да наместим паралелките но краят и на този проблем се вижда. Строителството на новата част –училищна база продължава и се надяваме тази година да е последна и проблемът да бъде разрешен тъй като учениците в селото ни се увеличават а базата с която разполагаме съвсем отеснява.

Така тази година 46 първокласници ще прекрачат прага за пръв път и ще седнат на чиновете като ученици . До момента 50 са и записаните ученици за самостоятелна форма на обучение а редовните обучаващи до 12-ти клас са 505.

Надяваме се ,че тази учебна година няма да е толкова проблемна както миналата във връзка с КОВИД заразата , както се надяваме да не се стига до затваряне на школото и нормално протичане на учебния процес, сподели директора на СУ“ Йордан Йовков“ в село Рибново общ. Гърмен.
Той пожела чрез страниците на Топ Преса да пожелае успешна Нова учебна година на всички ученици и учители , здраве и късмет на родителите и много щастливи мигове на всички заети в образованието в община Гърмен .На Добър час!!!!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене