Преглед на местния печат

104203-pechat-vestniciВ. „Струма“
Бившият РИО шеф Ив. Златанов се върна в 
СОУ като помощник-директор, чака резултата от изборите
Бившият началник на РИО – Благоевград по време на управлението на ГЕРБ Ивайло Златанов се върна в сферата на образованието като помощник-директор на СОУ „Г. Измирлиев“. Назначен е в понеделник от директора Мария Тричкова, същото училище Златанов ръководеше като директор, преди да направи големия скок към образователния инспекторат.


До 8 Г. затвор и 20 000 лв. глоба поиска прокуратурата за Асен Бербатов за сделки с кокаин
Затвор от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв. поиска Окръжна прокуратура – Благоевград за брата на футболната звезда Димитър Бербатов – Асен. Наказанието е по повдигнато обвинение по чл.354 а, ал. 1, изр.1, пр. 5, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК  – за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространението им.

Тумба от 40 роми от Сливен се засели в благоевградското с. Габрово, опънаха катун в чужд имот, конете им унищожават реколтата
5 ромски фамилии на дървосекачи от Сливен изправиха на нокти жителите на балгоевградското село Габрово. Вечер конете им, с които през деня мъжете извозват трупи, спокойно се разкарват из градините на габровлии и тъпчат продукцията, на която хората разцитат.Сред най-пострадалите са Зорка Сукалинска и бившият селски кмет Максим Треновски, чиито къщи са в покрайнините на махалата, до която е издигнат циганският катун.

В. „Вяра“

Вдовицата на Отвертката Милена Радева: Убийците на Николай се разхождат на свобода срещу 3000лв. гаранция, а на дупничанина, който защити достойнството на приятелката си, искат 30 000лв.

Вчера се навършиха 6 месеца от убийството на 28-годишния дупничанин Николай Радев, известен с прякора Отвертката, информира под публикация на вестник „Вяра” съпругата му Милена Радева. Тя дава строга присъда на правосъдната система под публикацията на „Вяра” със заглавие: „Държавата поиска 30 бона за свободата на дупничанина Георги Иванчев, нокаутирал трима полицаи, налетели на гаджето му в Слънчев бряг”.

 

Почина ексшефът на благоевградската поликлиника д-р Стоян Стоянов, преди 5 г. го обявиха за лекар на годината

След продължително боледуване почина бившият директор на поликлиниката в Благоевград и ексуправител на вътрешно отделение на МБАЛ в града д-р Стоян Стоянов. „Името на д-р Стоянов ще остане сред най-уважаваните лекарски имена в Пиринско”, каза вр.и.д. шефът на болницата д-р Димитър Недин, който управлява болницата, докато д-р Вл. Пандев участва в предизборната кампания от листата на БСП.

 

Кърваво нападение в Кочан: Наръгаха с нож в дома му 29-год. Андрей Господинов, съселяни: Наркоман е, роднини на бившата му съпруга опитаха да го убият

29-годишният Андрей Господинов, чиито устни миналата година бяха отхапани от авера му Дафин Незиров, бе наръган с нож в дома си на ул. „Пирин” в сатовчанското село Кочан. Според полицията нападателите му засега са неизвестни, но съселяни твърдят, че мъжете са роднини на бившата съпруга на Андрей.  Пострадалият не се ползва с добро име в селото, хората твърдят, че бил наркоман.

 

Началникът на РИО Огнян Соколов събра 130 школски директори на съвещание за новата учебна година: Шефове на училища от Пиринско невежи в публичната кореспонденция, пишат несвързано, без адрес и подател

Директори в Пиринско нямат прилична култура на водене на публична кореспонденция.В РИО-Благоевград се получават редица писма, без да са адресирани до някой и без подател, с  несвързани изречения, които трудно се разбират. Изобщо не е ясно за какво и до кого се отнася. Това стана ясно по време на  съвещанието, на което началникът на РИО-Благоевград Огнян Соколов бе събрал директорите на 130 училища от Благоевградска област, за да обсъдят организацията около новата учебна година.

 

За първи път в Пиринско танцов курс за хора с нарушена двигателна и ментална активност: Малката българка Катя Минчева, заместничка на Валя Балканска, просълзи с песен благоевградската публика

Трябва да се приемат различните. Въпреки физическите различия ние не сме по-различни от останалите хора. Това заяви в Благоевград 37-годишната Катя Минчева – представител на националната организация „Малки български хора”. Тя пристигна от община Неделино и беше специален гост на танцов курс по арт терапия, който се организира за първи път в Благоевград.

Преди срещата Катя, която доби популярност като достойна заместничка на „космическия глас” Валя Балканска, сподели пред «Вяра», че сега е безработна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене