ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА: Дискотека в Благоевград заработи с клиенти

Нощно заведение в Благоевград остана отворено за клиенти в петък вечерта, въпреки забраната, както и проверките на полицията и РЗИ.

Малко преди 23.00 часа една от дискотеките в Благоевград отвори врати, информира БНТ. Близо час обаче в нощното заведение не влязоха клиенти, а полицейското присъствие пред него беше засилено.

„Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака ако влезе някой да го санкционира, поне така се говори в целия град. Чакаме да видим ще има ли санкции няма ли да има. Хората са наплашени, ето вижте ги къде са, но като виждат патрулка, как да влязат. Вие ще влезете ли в заведение като ви пишат 200 лева? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те дискотеките сами ще си затворят, каза Димитър Шалявски, собственик на нощен клуб.

След полунощ няколко младежи и девойки все пак влязоха в заведението. Обясниха, че не се страхуват от възможността да се заразят с коронавирус в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени глоби: „Ако на клиент бъде наложена глоба в моето заведение аз ще му взема акта и ще го обжалвам вместо него“, допълни Димитър Шалявски.

След клиентите, в заведението на проверка влязоха полиция и РЗИ. На собствениците бяха съставени констативни протоколи, а на всички клиенти пък бяха проверени личните карти.
„Викат ни на 30 септември в РЗИ, за да ни дадат акта, това е общо взето“, каза Денис Геров, мениджър на нощния клуб.

Въпреки съставените протоколи и актове, от заведението казаха, че ще продължат да работят.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене