Люси Манова изригна във фейсбук: За сведение на г-н Гечев приюта в последните години кастрираше между 450-500 кучета годишно, както и обработваше хиляди сигнали!

Така… Направо започвам по статията и интервюто с г-н Явор Гечев.
Новините от „проведеното заседание на фалшивият им съвет“ всъщност са следните: Тотален хаос в дневния ред, некомпетентност относно процедурите, не подготвени критерии и промени в правилника за работа на „Съвета“.
Резултата: Изгонени единствените две НПОта в града занимаващи се с животни и един куп доброволци които са реално на терен с грижа за животните! Тук няма да се впускам в подробности, защото ако заразказвам за поведението на някой хора, което беше меко казано възмутително ще им „накърня“ „авторитета“…
Относно безпочвените жалби към фирмата стопанисваща приюта: За всяка една от тези жалби има проверка и становище и всяка една от тях е отпаднала поради неоснователност! Нарушения няма констатирани!
Общинско предприятие няма и вчера написах достатъчно общирен пост по темата!
Тук мога да добавя, че кмета на Благоевград, г-н Илко Стоянов е в огромно нарушение, защото решение на ОБС-Благоевград за създаване на ОП няма, а структурата която е създал /директор, секретар и персонал/ не е одобрена от ОБС!
Цитат: „да се кастрират дори по 20 кучета на ден, за една седмица ще бъдат кастрирани около 150 кучета, какъвто е бил капацитетът на фирмата, която е работила в Приюта, за цялата година“
И какво иска да каже г-н Я. Гечев? Че ще се кастрират по 20 кучета на ден сутринта и ще се захвърлят на улицата още под въздействието на упойка? 😡 Ама г-н Гечев защо не попитате дружките си в съвета, как мрънкаха кучетата да остават 14 дни под наблюдение след кастрация? И да, аз също съм съгласна защото това са улични кучета които може и да не оцелеят ако ги изхвърлите веднага! Тук обаче е друг въпроса? Защо ни е тази кастрация като повечето бездомни кучета вече са кастрирани? Не беше ли логично да се направи кастрационна кампания по селата с мобилна амбулатория?
За сведение на г-н Гечев приюта в последните години кастрираше между 450-500 кучета годишно, както и обработваше хиляди сигнали!
Да питам ли котките кога, или вие признавате за бездомни само кучетата и популацията при тях?
И за край само една малка равносметка:
Данните сочат, че в последните няколко години популацията на бездомните кучета в града е спаднала драстично, но популацията на котки заема застрашителни размери!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене