Расте броят на жертвите от пожара в COVID болница в Тетово

Снимка: архив, БГНЕС

Експлозия е причинила пожара, написа премиерът Заев

Петима прокурори от Тетово и Скопие разследват причините за пожара в модулната болница за COVID-19 в Тетово, който избухна около 21 часа местно време снощи, съобщава агенция МИА.

Прокурорите са поискали аутопсията на 14 жертви, като до момента са приключени четири, но не е изключено в хода на разследването да бъдат открити още, съобщи изданието МКД.мк. Първоначално беше съобщено, че има 10 жертви.

Общо 24 са били хоспитализираните, като всички загинали са били пациенти. Сред пострадалите има и хора от медицинския персонал.

За някои от жертвите ще бъде необходим ДНК анализ, за да се установи тяхната самоличност. Според първоначалните сведения сред загиналите няма медицински персонал.

Междувременно във Facebook премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев написа, че експлозия е причинила пожара в COVID болницата в Тетово. По думите му пожарът вече е потушен, но стихията е отнела човешки животи.

Изказвам най-искрени съболезнования на семействата и близките на починалите и желая бързо възстановяване на ранените, пише Заев.

Тепърва ще се разследват причините за пожара, сформиран е кризисен щаб, който работи на мястото на инцидента.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче от снощи се намира на място в Тетово, а междувременно съболезнования изпратиха Европейският съюз, министерството на външните работи на Гърция, сръбският президент Александър Вучич, който е предложил помощ в справянето с последиците, албанският президент Илир Мета и други.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене