Connect with us

Политика

ЕКШЪН В ПИК TV! Хиляди на мощен протест срещу кабинета на Румен Радев – гонят Тошко Йорданов и Мая Манолова от площада (НА ЖИВО/СНИМКИ)

Published

on

Ресторантьорите и представителите на транспортния бранш излязоха на мощни протести срещу Румен Радев и служебното му правителство начело със Стефан Янев заради провала им в битката с коронавируса и неадекватните и некомпенсирани ограничителни мерки, които налагат.

С надути клаксони коли на голяма верига ресторанти и таксита преминават покрай Народното събрание под звуците на вувузели и дюдюкания.

На място има няколко хиляди представители на различни бизнеси, а хората са категорични, че по-голям провал във властта от този на Румен Радев не е имало.

Движението в центъра на София е блокирано във всички посоки.

На място се появи Тошко Йорданов, който моментално бе освиркан, а хората му казаха да си отиде и да не политизира протеста им. „Как не ви е срам, защо сте тук! Не ви искаме!“, крещяха хората. Филип Станев също дойде заедно с цялата група и депутатите от ИТН още повече ядосаха протестиращите. Той заяви, че всеки имал право да протестира.

Минути по-късно пристигна и Мая Манолова, която също бе освиркана от протестиращите, които я призоваха да си ходи и викаха „Оставка“.

„Върнете се в парламента и си вършете работата, за която сме ви избрали. Нямате място тук, защото искате да употребите и да политизирате протеста ни. Напуснете!“, призоваха от микрофона говорителите на протестиращите и поискаха органите на реда, които охраняват събитието да отстранят депутатите, които всяват според тях смут и провокират хората.

„Няма да коментирам тази поява. Не ги искаме тук и нямаме работа с депутатите. Разбирам, че са в кампания и искат да си правят пиар на наш гръб, но няма да стане. Нашия протест е за това, че правителството трябва да ни остави да работим и да изкарваме парите си“, каза пред камерата ни Ричард Алибегов, който е сред организаторите на протеста на ресторантьорите и шеф на асоциацията им.

На площада се появи и Николина Ангелкова, която заяви, че единствено ГЕРБ са помагали на бизнеса и са давали пари за затворените бизнеси и за запазване на работниците. „Хората са прави да протестират, защото година и половина по-късно не може да се затваря след като има ваксини и сегашното правителство не предлага никаква помощ на бизнеса. Защо спряха мерките и не им помагат? Няма адекватни действия и за това хората протестират“, обяви депутатката от ГЕРБ и бивш министър на туризма.

Протестиращите надуваха клаксони и викаха „Оставка“ и „Работа“. Някои от тях не знаеха кой е виновен за положението им да се окажат със забрана за работа и в същото време държавата да не им дава мерки като помощ и заявиха, че за готови да протестират срещу всички институции, стига исканията им да бъдат чути. Други заявиха, че служебният кабинет на Румен Радев е най-слабото правителство и трябва час по-скоро да си отиде и да има нормално управление.

Превозвачите и таксиметровите компании обясниха, че всяко затваряне се отразява и на техния бизнес и повече не искат да има затваряне, а да работят нормално. „Защо се ваксинирахме, като пак искат да ни затварят? Повече няма да се съобразяваме“, категорични бяха те.

„Кацаров, позор, оставка и затвор“, крещяха голяма част от протестиращите от транспортния бранш, а ресторантьорите ги допълваха с викове „Искаме работа!“. Днес е истинското народно въстание, защото се обединиха всички бизнеси.

„Това е икономическо, а не политическо обединение и ще има успех, защото с нас са младите хора – над половин милион млади хора, които те искат да оставят без работа. Днес служебният министър и правителството продължават да лъжат, че имало мерки за затворени бизнеси, че сме взели компенсации. Това е лъжа и никой тук не е взел нито една стотинка. Незабавно да дадат оставките си!“, казаха още говорителите на на протеста и бяха категорични, че имат право на труд, което е неприкосновено.

Певецът Константин, който също е собственик на заведения заяви, че загубите за хората са огромни и повече не могат да затварят. „Хората ми ги издържам аз и трябва сег ада ги оставя на улицата ли? Преди поне даваха помощи, а сега нищо. Ще протестираме, докато не се въведат нормални и адекватни мерки. В Европа хората не затварят, защото се ваксинираха, а тук се провали правителството. Не е наша вината, че не ваксинираха хората и не могат да измислят ефективни мерки и начин да работим – дали с писиар, дали по друг начин, но е факт, че никой на запад не затваря“, обясни певецът. „Миналия път ни затвориха и не се знаеше какъв е вирусът. Но сега знаем всичко и няма защо да се затваря, а да ваксинират хората. Миналия път ни дадоха и компенсации, а сега няма нищо. Няма да се съгласим“, каза още Контсантин.

Гледайте на живо по ПИК TV!

<

Политика

Цветанов: Да спрем изграждането на логистична и складова база за каменни фракции в село Върбовка и да запазим региона екологично чист

Published

on

От Национално обединение на десницата категорично се обявяваме срещу изграждането на логистична и складова база за каменни фракции, цех за производство на каменна вата, енергоизточник за нуждите на производството, в които ще се изгарят стотици тонове отпадъци на ден в село Върбовка, община Павликени, област Велико Търново. Община Павликени е екологично чист район, с основен поминък – земеделие, животновъдство, лозарство, овощарство и не е място за складиране и изгаряне на тонове отпадъци.

Считаме, че изграждането му е в явно несъответствие с гарантираните във върховния закон за правата на гражданите за живот в чиста и здравословна околна среда, както и нарушение на нормите регулирани в Закона за подземните богатства и Закона за концесиите, тъй като:
• Изграждането и дейността, която ще извършва (изгаряне на отпадъци), ще доведе до здравословни проблеми сред жителите на община Павликени, чрез отделяне на димни газове – диоксини, фурани, серни оксиди и др.
След проверка на концесията в Националния концесионен регистър, с партиден № D-000650 за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 2 от Закона за подземните богатства, от находище „Върбовка“ се установи, че по партидата на концесията няма публикувана законово изискуема информация за изпълнение на концесионен договор.
От това възникват три важни въпроса:
• Изпълнява ли се концесията качествено и съобразно предвидените в договора разпоредби?
• Защитен ли е в максимална степен интересът на българската държава и население?
• Допустимо ли е реализирането на инвестиционното предложение, съобразно договореното с договора за концесия?

От Национално обединение на десницата, считаме гореизложените аргументи за достатъчни и смятаме за необходимо спирането на инвестиционното намерение в полза и защита на живота и здравето на населението.

Continue Reading

Политика

Проф. Георги Михайлов: Здравната ни система е разбита и неподготвена

Published

on

„Здравната криза вече 2 години съществува и тя натоварва здравните системи  в България и света. Затова вниманието трябваше да бъде насочено към превенцията и възможността тя да бъде ограничена. Тази възможност се появи със създаването на ваксините.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на България он еър.

По думите му големият процент на хора, които не желаят да се ваксинират, е въпрос на управление на кризата. „Никой не може да обвинява хората, че не искат да се ваксинират, тук става въпрос за липса на информираност“, категоричен бе социалистът.

В предаването “България сутрин“ той обясни, че в първите година и половина от управлението на кризата са създадени страх и невяра у хората. „Причината за високата смъртност у нас не е в квалификацията на лекарите, а в разбитото и неподготвено състояние на здравната ни система“, категоричен бе проф. Михайлов.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Continue Reading

Политика

Богдан Боцев: Ще дам всичко от себе си и се надявам да бъда достоен за всички вас, които в деня на изборите ще подкрепите БСП

Published

on

Кандидат за народен представител съм. Отново. За трети път тази година.
Знам, че повечето сте изгубили вяра, че нещо може да се промени. Знам също и че може би сте разочаровани от всички нас, хората, на които сте гласували доверие. Имате право. Разбирам ви!
Въпреки всичко обаче аз знам и вярвам, че хората на България трябва да имат причина да останат тук, вместо да търсят щастието си другаде… Силно вярвам, че всички ние независимо дали живеем в развит град като София или в провинциално селце, заслужаваме достъп до качествено здравеопазване. Нашите деца заслужават адекватно образование, което да ги подготви за нуждите на бързо-развиващия се свят. Бизнесът заслужава добри условия, за да продължи да се развива тук. Хората в България заслужават справедливи доходи, а нашите родители, баби и дядовци достойни пенсии. Това са само част от причините, подтикнали ме, за трети пореден път тази година да бъда кандидат за народен представител.

Ще дам всичко от себе си и се надявам да бъда достоен за всички вас, онези, които в деня на изборите ще подкрепите БСП, но и тези, които ще изберете друго, защото всички вие заслужавате и имате право на 240 човека, които да горят в работата си за вашето бъдеще!
Аз искрено благодаря на всички вас, които ме превърнахте за пореден път в кандидатът за народен представител с най-много преференции от нашия регион. Винаги ще си остана верен на приципите си да защитавам вашите интереси! Надявам се да сте с мен и в тази нова, голяма битка.

Днес повече от всякога имаме нужда от действащ Парламент и активно Павителство, затова не оставяйте апатията, гнева и разочарованието да вземат превес. Направете своя информиран избор сега и бъдете част от една промяна, която идва, а макар и с по-бавни темпове. Благодаря ви!

Continue Reading

Новини

Областният управител Николай Шушков поздрави проф. д.м.н. Олег Мушкаров удостоен със званието Академик

Published

on

В личен телефонен разговор и поздравителен адрес, областният управител поздрави единственият Академик, роден в Благоевград, проф. д.м.н. Олег Мушкаров.
Николай Шушков обърна специално внимание, че „Това признание на БАН към професионалните и научните Ви изследвания е повод да се гордеем с Вас и Вашите постижения в национален и световен мащаб.
Оценка за труда Ви са отличията, които сте получили до днес.
Но най–голямото Ви постижение е приносът в живота, развитието и професионалната ориентация на хилядите млади хора, влезли в магическия свят на математиката. На онези, тръгнали по Вашите стъпки, аспиранти и докторанти, които градят имиджа и прославят математическите умове на България у нас и по света.“
В рамките на разговора бяха обсъдени възможности за създаване на Инициативен комитет от доказани и признати в различни сфери на обществения, икономическия, научен и културен живот, родени на територията на област Благоевград граждани, които да допринасят и подпомагат за нейното развитие и възход.
Областният управител изрази благодарност и подчерта значимостта на труда и всеотдайността на академик Мушкаров с думите: „Като съграждани сме благодарни за преподавателската Ви дейност в Югозападния университет „Неофит Рилски“, с която издигате нивото на университета и допринасяте за развитието на целия регион.
Щастлив съм, че в тези трудни времена имаме поводи за радост и празнуване.
Горд съм, че съм от Благоевград, горд съм, че един наш съгражданин, за първи път е удостоен с това високо звание Академик!“

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ