Connect with us

ГЕРБ

Стефан Апостолов: Честит празник, Симитли! Честито Рождество Богородично!

Published

on

Честит празник, Симитли! Честито Рождество Богородично!
За жалост и тази година противоепидемичните мерки, въведени заради разпространението на COVID – 19, не позволиха на Община Симитли да направим големия празник, който подготвяше!
Аз обаче знам, че всички ние носим празника в сърцето си! Затова нека в този ден да си пожелаем да сме все така обединени и нека никога да не спираме да доказваме на останалите, че само, когато сме единни, хубавите неща се случват!
На днешния голям църковен празник Рождество Богородично, който е и празник на Симитли, искам да пожелая на всички най-вече здраве, щастие, мир и любов.
Нека Богородица закриля всички ни!

Стефан Апостолов, 

Народен представител в 46-то Народно събрание 

ГЕРБ

ПОЗИЦИЯ НА ГЕРБ: Радев отново направи отчаян опит да спаси предизборната си кампания

Published

on

Днес за пореден път разбрахме, че кандидат-президентът Румен Радев е направил поредния си отчаян опит да спаси своята предизборна кампания, пренебрегвайки отново националните интереси на българските граждани. Това се казва в позоция напартия ГЕРБ, разпространена до медиите.

Ето какво казват от формацията. Публикуваме пълния текст:

След като близо 2 години като президент Радев омаловажаваше Ковид кризата и заявяваше, че това не е негова работа, докато хора губеха живота си, днес кандидат-президентът реши да привиква независими държавни органи в лицето на българските кметове и ЦИК, които да му докладват как щели да бъдат организирани изборите в условията на Ковид кризата – неща, които не са в неговите правомощия. От ГЕРБ напомняме, че съгласно Конституцията и законите на страната, Министерският съвет отговаря и осигурява техническото и финансово обезпечаване на изборния процес, областните управители и кметовете на общини осъществяват логистиката и организационния процес по места. В тази връзка питаме: къде е министър-председателят Стефан Янев в този процес? Защо и сега се скри, както се скри по време на пожарите преди няколко месеца и прехвърли всичко на областните управители и кметовете? Защо се скри, както се скри при кризата с кораба „Вера Су“? Защо се скри, както се скри след случаите със загинали военнослужещи? Колко пъти Стефан Янев се срещна с ЦИК или други институции, имащи отношение към изборите? От отговорите на премиерът Стефан Янев ще стане ясно защо той позволява на един кандидат за президент да използва държавните институции и президентския пост за спасяване на имиджа на собственото си провалено правителство и обречената си предизборна кампания. За разлика от служебния премиер Стефан Янев, ние от ГЕРБ не разбираме как е възможно кандидат-президент да привиква представители на местната власт и ЦИК да му докладват вместо да поиска обяснение от собственото си правителство.

Continue Reading

ГЕРБ

Бойко Борисов: Мерките на правителството на Радев са престъпни. Цените на тока се вдигат заради крадене

Published

on

Мерките на правителството на Радев са престъпни. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии и младежи от партията в Манастир „Св. св. Кирик и Юлита“ край Асеновград. По думите му зелен сертификат след първата доза е все едно да Ви дадат да карате кола, само защото сте прочели правилника. „Разбрах, че Радев бил казал, че сме виновни, че сме спрели ваксината на „Астра Зенека“. Това го направиха всички страни. Те днес ваксинират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – до 30 септември. Ваксините трябва да са безопасни и ефикасни. Защо продадоха хубавите, в гаранционен срок, ваксини на Норвегия, а други ги подариха? Защо лъжат хората и ги ваксинират с ваксини с изтекъл срок на годност? Тя може да е безвредна, но ефикасна ли е?“, попита Бойко Борисов. Според него единственото, което е трябвало да направи Радев, е да издаде указ за освобождаването на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, но вероятно продължава да го държи на поста заради зависимости. „Когато Радев на Шипка обясняваше, че няма вирус, пак ли ние бяхме виновни? Месеци наред призовавахме хората да се ваксинират. Те тогава се държаха сякаш нямаше нищо. Ние всички се ваксинирахме публично, за да дадем личен пример. Сега разбираме, че Радев се бил ваксинирал някога някъде, с нещо. Ама с какво, не знаем. Ама дали се е ваксинирал наистина, аз не вярвам“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи, че когато видя изтеклия срок на годност на ваксините и препълнените болници, уплашеният Радев свика някакво заседание на министри. „Като какъв? За да го пуснете на живо, казва, че за този ден си е прекратил кампанията. Утре ще я продължи ли? Трети ден го отразявате безплатно, след като го отразявахте и два дни от Брюксел. Това са над 130 000 лева. Пуснете ни и нас тогава безплатно“, призова председателят на ГЕРБ. Борисов изрази възмущението си, че кандидат-президентът Радев се възползва от безплатно отразяване в медиите. „Защо на Съвет не отиде премиерът Янев? Ние плащаме по 10 000 лева на минута. От къде на къде той ползва безплатно отразяване? Днес му е текнало, че си прекратява предизборната кампания и медиите започват да го отразяват пак без пари, на живо. Утре пак ще си ходи по кампания. Аз се обръшам към неутралните български медии: Като какъв той, кандидат-президентът, свиква правителството?“, попита лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че това не е честно и почтено.

„Седмици наред тровят Черно море. Днес пак прекратили операцията. Абе ей, рибоци, с едно въже ли отидохте да теглите тоя кораб бе? Ако не бяха трагични, щяха да са забавни. Отишли с едно въже да теглят кораб. Дни наред започват започването на започването на операцията. Уж претоварили карбамида, но отдолу имало дупка и той изтекъл май в морето…“, заяви Бойко Борисов. Той подчерта, че навсякъде е мор и чума. „Ами цените на тока? Васил Велев направи вчера сметка, че над 88 милиона са били откраднати от търговци на ток. 88 милиона и това не е новина за медиите! Явно са изтекли по „пътя на Копринката“. Вече почвам да си мисля, че вдигат цените на тока за крадене“, каза председателят на ГЕРБ. Борисов призова управляващите да приложат модела на ГЕРБ за справяне с цените на енергоносителите. „Още днес им пращам Делян Добрев. Радев да си уволни министрите и да вземе нашия модел. Очаквам сега и Рашков да измисли нещо ново гадно. Сега търсят пак кошаревски свидетели за купуване на гласове“, предупреди Борисов. Той бе категоричен, че управлението на Румен Радев донесе за половин година чудовищна инфлация и скок на всички цени в България, за което не може управляващите да се оправдават с международното попложение.

Continue Reading

ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Народът гине, цените полудяват, а Радев си прави туризъм (обзор)

Published

on

Токът стигна 625 лв., за седмица са загинали от COVID 600-700 българи, заяви бившият премиер

Не знам защо кандидатът за президент си позволява да вика енергийния сектор и да си прави пиар. Радев би трябвало да бъде платено отразен, както ние, а не да си позволява да вика енергийните дружества като предизборно мероприятие. Много внимателно ще гледаме медиите дали ще му вземете пари за отразяването – както нас ни фактурирате за всяко изявление, така да фактурирате и кандидат-президентската двойка Радев/Йотова. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за реакцията му бе форум с Румен Радев, служебното правителство и експерти от енергийния сектор, на който бяха обсъждани мерки срещу високите цени на тока и газа.

Радев проспа месеци наред и прогнозата ми от миналата седмица, че токът ще мине 600 лв. за Нова година, е факт – днес е 625 лв. И като капак на популизма му иска вие да отразявате държавните дружества днес. Защо ще бъде толериран, много внимателно ще гледаме дали ще му вземете пари за отразяване, обърна се към медиите Борисов.

За пандемията

България е в тъмночервената зона за COVID, Радев и Кацаров я доведоха до тук, кой ще дойде в България, за да се зарази. За 6-7 дена за погинали 600-700 българи, а в скандинавските страни свалят маските и в самолетите. Ние първи пуснахме в Европа стадионите, а сега тук ще играят без публика, докато в Европа се пукат по шефовете. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на открито на стадионите не? Къде е логиката паралелката да не ходи на училище сутринта, а вечер да се събира в дискотеката?

За вдигането на цените

Има чудовищен скок на цените, на тока и газта. Държавата трябва да работи, има си премиер и министри. Не виждам ролята на Радев в този процес, освен, че назначи некадърни министри. Бих му предложил да прави лицеви опори на кокалчета, но това вече не е и смешно. Народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм, коментира Борисов откриването на предизборната кампания на Румен Радев с поход до Черни връх.
Подкрепял съм правото на хората да правят протести. И винаги съм отстъпвал пред тях, защото в голям брой случаи е имало смисъл в това, на някои не им харесваше, но то е било винаги в интерес на хората.

За популизма и лъжите

Защо е този популизъм, спомням си, че Киро и Асен ходиха при “Мариците” да се подписват във време, в което са знаели какво има в плана. Вместо честно да кажем всички политици – “Зелената сделка”, “Зеленияt пакт”, пътят на Европа, опазването на климата – няма да мръдне заради България. И Европа казва, ето ви 1-2 милиарда, решете проблемите с екологията и климата. Да, това ни е основният енергиен фонд, ето ви план, имате 50 милиарда, кажете ще направим индустриални зони и т. н. Защо е тази лъжа да излиза Радев и да казва това е “енергийното сърце”, и в същото време неговият вицепремиер да казва, че 2026 г. ще го затвори, защо лъжат хората?

Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и сгради. И сега Европа ви казва ето ви 1-2 милиарда и си оправете блоковете в “Люлин”, “Младост”, защото след няколко години хората ще трябва да бъда изселени от тях, защото са опасни. И Европа ви казва, ето ви, направете си. Само че ние казваме “Не”, ще ходим и ще купим най-скъпите батерии, за да спестим 30-40 минути ток. За да се нагушат дадени хора.

Кой не иска нашите градове да светят нощно време. Европа дава пари да го направим. Това трябва да решаваме днес без злоба, това е бъдещето на България да го направим заедно, ние сме защитавали тази позиция винаги, не е предизборно.

За изборите

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се кандидатира за депутат, за да води листа и хората да видят, че участва в политиката.

Излизам от парламента, за да нямам имунитет, за да може да се развихри Рашков, добави бившият премиер.
На въпрос за откриването на кампанията на “Демократична Българи” във Велико Търново и обвинението на Христо Иванов, че “ГЕРБ и ДПС са се сговорили да им попречат на регистрацията за изборите и да се стигне на дерегистрацията в 8 избирателни региона”, Борисов отговори: “Вярно ли така е казал, “на кривата ракета и космосът є пречи”. Докладът са го дали на Ципов в ЦИК, Христо Иванов, заслепен от лъжите си, май е забравил, че на Районната избирателна комисия в Стара Загора шефът є е от ИТН. Днес Ципов ще внесе закон, за да може да регистрираме само “Да, България”. Законът според Иванов и компания важи за другите. Вместо да си признае грешката, той клишето – “ГЕРБ и ДПС”. Той казва тази глупост, за да ни оскверни нас – почтените, знаещите и можещите. “Христо, ще си скъсат юридическите дипломи само, за да се явиш на изборите. Понеже те е яд на Киро и Асен, че направиха партия, пак си го изкарваш на нас, ми обади се на Слави Трифонов да го питаш, защо неговият представител в РИК е направил това”, коментира Борисов.

За бъдещото правителство

“Всички и никой”, така отговори на въпрос лидерът на ГЕРБ за потенциални коалиционни партньори. “Ако във “всички” дойде разум и след като сме похарчили половин милиард и видим как ни подреди народът, трябва да направим правителство. И ако отново резултатът ни е най-висок в България и някой се опитва да зачеркне избирателите на ГЕРБ, това също не е правилно според мен”, каза лидерът на ГЕРБ. “И ние не водим разговори, ще ги водим след това, допълни той.

“Но при половин милиард и да няма резултат, и когато хората не могат да си плащат сметките, дори и тази демокрация в България ни идва в повече. Ние сме на 10 г. партия, ако е тази “промяна” днес с тези цени, инфлация, с този хаос, смъртни случаи, с тези несъществуващи мерки и провалена ваксинационна кампания, по-добре да сме партия на “статуквото”, отколкото на тази “промяна”, която ще ни доведе до пропастта. Вече сме при Vera Su, заяви Бойко Борисов.

Рашков се занимава само да тормози хората на ГЕРБ. Два избора минаха само с обвинения от негова страна, накрая излезе, че няма един случай за купуване на избори. Той отиде в телевизията на Слави, прави им чадър и говори срещу ГЕРБ. Ако това е правилно служебен министър да го прави, честита ви демокрация, коментира Борисов.

“Проблемът в българската политика не е парламентът, а когато се натрупа критичната маса, няма подготвени партии, които да го поемат. 2009 г. при Тройната коалиция ГЕРБ бе готов и го пое, 2013 при Орешарски с Реформаторите го поехме, сега няма готова партия и ние не сме готови в тази криза да управлява, аз съм много скептичен, че ще се създаде правителство, каза лидерът на ГЕРБ.

Continue Reading

ГЕРБ

Стефан Апостолов: Днес почитаме Св. Петка! Светицата е закрилница на село Полена,

Published

on

Честит празник!
Днес почитаме Св. Петка! Светицата е закрилница на село Полена, затова тази сутрин присъствах на празнична литургия в едноименния храм. Празникът е особено почитан и в селата Тросково и Докатичево, където също се проведоха църковни служби.
Пожелавам на всички здраве и щастие и нека не забравяме, че в тези трудни времена няма нищо по – важно от това да сме сплотени и да се пазим!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ