Заместничка на Валя Балканска подкрепи първия танцов курс по арт терапия в Пиринско

299d05d703691f17d2f061a06bf1f93c_LПървият в Пиринско танцов курс за хора с нарушена двигателна и ментална активност стартира днес. Специален гост бе представителят на Националната организация „Малки български хора” от община Неделино Катя Минчева, известна като достойна заместничка на „космическия глас” Валя Балканска. Тя развълнува гостите със своето изпълнение. Катя в момента е безработна, тя е работила по Програма към кметството в родното си село Изгрев, община Неделино. Работила е и в хранителен магазин, където се почувствала значима. Тя е преодоляла отношението на другите към нея, защото като малка са я подигравали, но напоследък вижда, че има нагласа да се приемат различните с по-добър поглед. Не се занимава професионално с музика, пее от 4-5 години на фестивали и събори. За първи път е в Благоевград и това е била една от мечтите й. Тук тя харесала хората, които по думите й са приятни и добронамерени. Единственото, което тя помоли тези, от които зависи, е да направят града достъпен за хората с увреждания. Запознава се с хореографа Марио Гергинов на фестивал за народни танци за хора с увреждания в Поморие.

Курсът в Благоевград ще го води студентът по хореография 22-годишният Марио Гергинов. За танцовия курс вече има желаещи- 6 в едната и 7 в другата групи.

По думите на директора на Общински младежки дом Стоян Веселински развитието на арт терапия чрез танц може да се превърне във фестивал. Той се надява следващата година на фестивала в Поморие да участва и групата от Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене