Изписаха от реанимация оцелялата близначка на загиналата под влака медсестра

линейкаОцелялата медсестра Анета Пържова-Нетка след самоубийството на сестра й близначка Антоанета е изписана от реанимация на благоевградската болница. Драмата с хвърлилите се медсестри от Благоевград под влака стана на 28 август, тогава, както „Струма“ писа, Антоанета, която е дългогодишна стоматологична сестра, загина на място, другата близначка Нетка бе приета по спешност в реанимация, изпаднала в травматичен шок с разкъсно-контузна рана на главата.

След 10-дневно интензивно лечение състоянието на пострадалата е стабилизирано, нараняването в областта на главата е овладяно, няма счупване на черепа и е изписана в добро общо състояние, съобщиха от болницата. Анета е преместена от МБАЛ – Благоевград в отделение за специализирано лечение.

Драмата с известните благоевградчанки потресе жителите на града. Две седмици след трагедията никой няма обяснение на случилото се. Двете жени са с добри финансови възможности, работили са в чужбина, нямат семейства, не са омъжени.

Една от версиите е, че са взели решение да се самоубият заедно, но в последния момент Анета е размислила и се опитала да издърпа сестра си от релсите, но не успяла и била отхвърлена от ударната вълна на многотонната влакова композиция.

За инцидента бе информирана ОД на МВР – Благоевград, по случая работеха и служители на Транспортна полиция, образувано е досъдебно производство за смърт в резултат на транспортен инцидент с влак.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене