/ВИДЕО/ С голям рок-концерт в Гоце Делчев отпразнуваха вчера съединението на България

С голям рок-концерт на площад „Македония“ снощи в Гоце Делчев, отпразнуваха 136 годишнината от съединението на Княжество България и Източна Румелия. Традиционно, на този ден, общинската управа организира жанровия концерт като празничен подарък за гражданите. Най-напред концертният поздрав бе отправен към най-младите любители на рок и метъл музиката в града. Популярната сред младежта местна група „Андромеда“ със своите по- „хард“ изпълнения, взривиха младите си фенове.

След четири-годишно отсъствие от музикалния живот на града, местните рок-величия от група DASS, постоянни участници в програмата за празнуването на Съединението, поеха по-тежката част от концерта.  Момчетата от DASS: братята Тодор и Димитър Петрелийски, Стефан Караянев и Стоян Джамбазов – Джемби припомниха на феновете си, че въпреки четири годишното отсъствие от музикалния живот на града продължават да поддържат високото си музикално ниво и че рокът ще е вечно жив. Тази година, в отбелязването на празника, към групата се присъедини и професионалният неврокопски музикант, Никола Стоилов, който дълги години се изявяваш е в чужбина.

От сцената прозвучаха популярни парчета от 70-те до 90-те години на предишния век. Изпълнени бяха вечни хитове на легендарни групи като „Пинк флойд“, „Тото“, „Ди пърпал“ и много други. За радост на феновете на жанра, рутинираните музиканти, aбсолютно правдоподобно, поднесоха незабравими мелодии станали любими на няколко поколения. Присъединилите се към празнуването на площад „Македония“ граждани от всички поколения изпратиха музикантите с благодарност, бурни аплодисменти и в очакване на следващата рок-фиеста догодина.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене