Забраняват достъпа до „Купола“ в Благоевград

Със заповед на кмета на Благоевград достъпът до сградата, която пострада сериозно при пожар преди три дни, ще бъде забранен.

Към момента сградата с купола е опасна  и в нея ще се влиза само по необходимост и с обезопасителни средства, каза кметът Илко Стоянов, като уточни, че ограниченият достъп се отнася най-вече до банката, която трябва да спаси архива:

„Като кмет съм длъжен да издам забрана за ползване на тази сграда и ограничен достъп до нея, тъй като ние трябва да проверим конструктивното и състояние“.

В  пострадалата при пожар сграда „ Купола“ има  смесена собственост- частна и общинска.  След среща на съсобствениците, в най- кратки срокове трябва да се изготви проект за възстановяването и с ясно разписани ангажименти на съсобствениците, каза кметът на Благоевград и  декларира пълна логистична подкрепа от общината:

„Ние трябва да се съберем като съсобственици и да започнем този ремонт. Приоритет за мен остава да не се отпускаме, за да не допуснем повторна ситуация, при която да има пострадали“.

43-годишният мъж, който беше установен  като умишлено предизвикал пожара, е  в ареста.  От прокуратурата заявиха, че са събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение и  ще поискат постоянна мярка за задържане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене