С ваксинационен паспорт и тест на конгрес в Разлог

Дебатират здравния туризъм на двудневен конгрес в Разлог. Участниците обсъждат възможностите за възстановяване след Ковид-19 в Медикъл СПА центровете. Лектори са държавният здравен инспектор  Ангел Кунчев и проф. Коста Костов – водещ специалист по белодробни болести.

Конгресът в Разлог е организиран при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.

Като допълнителна мярка за безопасно провеждане, домакините ще изискат от участниците да предоставят документ за ваксинация или документ за преболедуване, а на тези, които нямат ще бъдат направени безплатни бързи антигенни тестове.

БСБСПА действа от 15 години. Тя е продуктова неправителствена организация, обединяваща общини, инвеститори, експерти и организации, работещи в сферата на балнео, СПА и уелнес индустрията; партньор на Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването, член на Германо-Българската индустриално-търговска камара, активен член и участник в ръководството на Европейскaтa СПА асоциация.

„Ценностите, на които заложихме, са взаимствани от националния девиз “Обединението прави силата”, както и “Заедно можем повече”. Имахме ясна визия, а тя бе България да бъде възродена като целогодишна туристическа дестинация, основаваща се на оздравителен туризъм – балнео, СПА и уелнес туризъм. Нашата мисия бе и е утвърждаване на България на вътрешния и на международния пазар като качествена целогодишна туристическа дестинация за здравен туризъм, стъпила на солидна основа – климат, минерални води и пелоиди. Златото на България са нашите минерални води; традициите от траките и римляните, научен потенциал, съвременна инфраструктура, добре обучени кадри“, коментира Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА Асоциация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене