В Дупница гъмжи от полиция! Арестуваха заподозрян за палежа на “Купола” в Благоевград

В Дупница благоевградски и дупнишки полицаи са задържали един от заподозрените за палежа на “Купола” в Благоевград. Другият заподозрян се издирва. Цялата полиция е на крак. Изходите на града са затворени.

Както struma.bg писа, пожарът пламна рано тази сутрин. Изгоря напълно купола на емблематичната сграда в областния център на Пиринско, нанесени са големи материални щети на помещаващите се в сградата банков офис, пиано бар, дискотека, ресторант и други търговски обекти.

Една от версиите за пожара е късо съединение в електрическото табло, което захранва пиано бара.

Другата версия на разследващите е умишлен палеж. По-рано днес се разбра, че на запис от камерите, предоставени от собственик на помещение в сградата, е забелязан подозрителен мъж, който е минал непосредствено преди пожара покрай елeктрическото табло от външната страна на зданието. Секунди след това пламъците лумват.

Със случая се зае прокуратурата.

“От изключване на електричеството и включването на СОТ-а е станало нещо като късо съединение в електрическото табло на пиано бара”, заяви Борислав Ковачки, административен ръководител на Районна прокуратура – Благоевград. Според собственика на пиано бара обаче електрическото табло е на всички обекти в сградата.

Повечето търговци нямат застраховки. Изгорялата сграда е частна собственост.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене